Actualitate

11 titluri la Roland Garros: Rafael Nadal trece de graniţa de 100 de milioane de euro câştigaţi din tenis

Odată cu câștigarea celui de-al 11-lea trofeu la turneul de Mare Şlem, de la Roland Garros, tenismenul Rafael Nadal a încasat un cec în valoare de 2,2 milioane de euro şi a depăşit astfel graniţa de 100 de milioane de euro câștigate din tenis.

 

Până acum doar doi jucători au mai reușit performanţa de a câştiga din tennis peste 100 de milioane de euro: Roger Federer (116 milioane) şi Novak Djokovici (111 milioane).

Rafa a strălucit din nou pe zgura turneului Roland Garros, el învingându-l în finală pe austriacul Dominic Thiem (locul 8 ATP) cu scorul de 6-4, 6-3, 6-2.

„Este o victorie mare pentru mine. Sunt două săptămâni fabuloase pentru mine, cred că am jucat foarte agresiv. Sunt bucuros în acest final de joc, am fost puțin speriat la acea lovitura din setul trei, e greu de spus ce a fost în sufletul meu atunci. Nu m-am gândit niciodată că o să câştig aici de 11 ori, este greu să-mi descriu sentimentele pe care le am”, a spus Nadal.

Nadal a mai obținut 10 victorii la roland Garros, în 2005 – 2008, 2010 – 2014 şi 2017.

De subliniat că în finala de la Roland Garros Nadal a jucat având la mâna dreaptă un ceas elveţian Richard Mille, editie limitată la 50 de exemplare, în valoare de 620.000 de euro. Respectivul ceas este capabil să reziste la şocuri imense, cum ar fi loviturile trimise cu racheta de Nadal în finala de la Roland Garros.

Rafael Nadal a avut nevoie de antrenament pentru a se obişnui cu acest ceas la mână în timpul jocurilor. “Am lucrat puţin pentru a mă obişnui cu acest ceas la mână. Dar acum e ca şi cum n-aş mai purta nimic. E parte din pielea mea”, a spus Nadal, care în 2015 a purtat un ceas al aceleiaşi firme în valoare de 700.000 de euro.

To Top