Actualitate

16 palestinieni ucişi după mutarea ambasadei SUA la Ierusalim

Marea Britanie nu îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim şi încă nu este de acord cu decizia SUA în acest sens, a declarat luni un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May.

“Premierul a declarat în luna decembrie, când anunţul a fost făcut prima oară, că nu suntem de acord cu decizia SUA de a îşi muta ambasada la Ierusalim şi de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Ambasada britanică din Israel este la Tel Aviv şi nu avem intenţia de a o muta”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru reporteri.

Acesta a făcut declaraţii cu o zi înainte ca SUA să îşi deschidă în mod oficial ambasada de la Ierusalim, un eveniment ce a dus la mişcări de protest din partea palestinienilor.

Până acum, cel puţin 16 palestinieni au fost ucişi, iar alţi 35 au fost răniţi în urma

Cel puţin 16 palestinieni au fost ucişi, iar sute au fost răniţi, în confruntările cu armata israeliană produse luni în timpul altercaţiilor cu trupele israeliene, în zonele Khan Younis şi Jabalia de la frontiera cu Gaza.

Zeci de mii de palestinieni participă la protestele desfăşurate la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul. Protestatarii au incendiat anvelope auto şi au aruncat cu pietre spre militarii israelieni.

To Top