Actualitate

18.00, TVR1: RUSIA – ARABIA SAUDITA, meciul de deschidere al CM de Fotbal 2018

Meciul de deschidere al Campionatului Mondial de fotbal ediţia 2018 va avea loc astăzi, începând cu ora 18.00, între Rusia – Arabia Saudită. Partida va fi transmisă în direct de TVR 1 şi TVR HD. Ceremonia de deschidere a CM din Rusia va începe la 17.30, cu un concert susţinut de artistul britanic Robbie Williams şi de soprana rusă Aida Garifullina, după care pe stadionul Lujniki din Moscova va apărea Ronaldo (41 de ani), câştigător de două ori al Cupei Mondiale cu Brazilia.

Deşi în clasamentul FIFA saudiții sunt pe locul 67, iar ruşii pe locul 70, gazdele – calificate direct – pornesc ca favorite deşi nu au mai jucat meciuri oficiale în ultimii doi ani.

După 12 ani de absenţă la un turneu final al CM, Arabia Saudită are un selecţionerul argentinian Juan Antonio Pizzi, care a declarat că echipa sa va juca la victorie “Vrem să luptăm pentru fiecare minge, să profităm de orice ocazie, să jucăm pentru a câştiga.”, a declarat Pizzi.

Argentinianul mizează doar pe jucători care evoluează la echipe din campionatul intern, cei mai mulţi provenind de la cluburile Al Ahli şi Al Hilal. Cu toate acestea, saudiţii au trei stranieri în lot, în vreme ce ruşii au doar doi.

Organizatorii speră ca la ora meciului pe stadionul Lujniki din Moscova, având o capacitate de 89.318 de locuri, să fie prezenţi peste 80.000 de fani din întreaga lume.

Echipe probabile:

Rusia: Akinfeev, Granat, Ignaşevici, Kudriaşov, Mario Fernandes, Golovin, Kuziaiev, Zobnin, Samedov, Smolov, Jirkov

Arabia Saudită: Al Owais, Al Shahrani, Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Al Harbi, Kanno, Otayf Al Shehri, Al Faraj, Al Jassim, Assiri

Arbitru: Nestor Pitana (Argentina)

 

 

 

To Top