Actualitate

Băsescu, mesaj pentru pesediști: V-au bătut românii!

În contextul în care Parlamentul anchetează o posibilă fraudă la alegerile prezidențiale din 2009, Traian Băsescu le-a transmis perdanților de atunci că românii au fost cei care i-au învins în scrutinul din decembrie.

„Nu eu v-am bătut, ci românii, care nu au vrut să dea țara pe mâna unora de teapa lui Vântu, Voiculescu sau Patriciu”. „Așa că, mai bine, calmați-vă, pe Geoană nu îl veți mai putea face niciodată președinte al României. Ați ratat”, a scris fostul președinte pe pagina lui de socializare.

De asemenea, fostul președinte a afirmat că Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) a fost înființat prin ordin de ministru, a fost subordonat strict ministrului Justiției și nu a primit niciodată priorități informative de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

„În ceea ce privește SIPA, oricât încearcă ‘băieții veseli’ să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge. Acest serviciu a fost înființat prin ordin al ministrului, a fost subordonat strict ministrului Justiției, nu a primit niciodată priorități informative de la CSAT, nu a fost niciodată analizat în CSAT și nu a raportat niciodată CSAT sau președintelui României. Cu siguranță, și Predoiu, și Cazanciuc au încercat să arunce mizeria justiției la CSAT sau, dacă se poate, la președintele României. Vă imaginați ce-ar fi fost la gura ‘băieților veseli’ dacă picam în capcana de a lua eu sau CSAT decizii legat de arhiva SIPA în locul ministrului Justiției? Ar fi fost ilegal și ar fi dat ocazia ‘binevoitorilor’ să țipe că eu am copiat arhiva. Nu mai vorbim cum ei, guralivii, ar fi fost ‘siguri’ că eu organizez șantajarea judecătorilor și procurorilor cu documente din arhiva SIPA”, a mai precizat Traian Băsescu.

To Top