Life

Pentru strănepoţi, încă ceva despre Bucureşti…

Scurtmetrajul este intitulat „Pentru strănepoţi, încă ceva despre Bucureşti…

Având aproape 14 minute, filmul a fost regizat de Paula şi Doru Segall,  şi a fost selectat, alături de alte şapte scurtmetraje, de cercetătoarea Adina Brădeanu, de la Univesity of Westminster, pentru colecţia „Sahia Vintage I”.

Filmul este o ilustrată în mişcare, adresată celor care vor locui în Bucureşti în anul 2080. „Pentru strănepoţi, încă ceva despre Bucureşti…” suprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum era Capitala de altădată.

Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă. De asemenea, dilemaveche.ro admite că filmul conţine imagini ameţitoare care surprind verdele abundent din Bucureştiul anilor  şi pe care voice-over-ul le laudă. Se vorbeşte, de asemenea, despre „străzi pline de verdeaţă” şi despre „21 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de bucureştean”.

Studioul de film documentar „Sahia” a fost înfiinţat în anul 1950 în Bucureşti , având misiunea de a documenta construirea României socialiste. La jumătatea anilor ’80 producţia studioului se ridica la aproximativ 250 de scurtmetraje pe an.

To Top