Actualitate

BREAKING NEWS: Adrian Țuțuianu și-a dat demisia! Tudose și Iohannis au acceptat

Adrian Țuțuianu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării după ce s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose în urma unui comunicat al MAPN care anunța că nu mai are bani de salarii. Tudose i-a acceptat demisia și l-a anunțat și pe președintele Klaus Iohannis. Surse din Administrația Prezidențială spun că președintele a discutat, telefonic, cu premierul despre situația de la MAPN și a luat act de demisia acceptată a lui Țuțuianu.

”Toate drepturile vor fi plătite în septembrie. Nu sunt probleme financiare. Sunt probleme strict tehnice. Cei din minister au solicitat un comportament fiscal funcţionăresc. I-am spus premierului de ce s-a ajuns aici. El mi-a reproşat lipsa de comunicare. Am spus că dacă e o soluţie, eu i-am lăsat demisia mea pe masă. A fost o comunicare proastă pe acest subiect. Am făcut eforturi mari în această perioadă. Nu mereu este însă suficient. Direcţia Financiar Fiscală a emis precizări către unităţile din subordine. Eu am greşit că nu am gestionat bine acest subiect. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit şi în comunicarea cu domnia sa, că nu i-am comunicat în timp util. I-am spus că dacă asta e o soluţie care repară lucrurile, eu îmi asum, pentru că sunt un om serios. Mi-a spus că aceasta analiză o face domnia sa. Execuţia bugetară ne arată că avem resurse financiare suficiente. Vreau să fie toată lumea convinsă că Guvernul are resurse. Chestiunea e de natură strict tehnică. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit în comunicarea cu domnia sa, dar şi cu presa, din cauza programului. Mi-a spus că va lua o decizie. A fost şi ministru de Finanţe la această întâlnire. Va ieşi şi va lămuri că nu sunt probleme de resurse financiare. I-a cerut premierul acest lucru. Sunt şi greşeli în interiorul ministerului, dar trebuie să mi le asum. Dacă voi rămâne ministru, vor fi schimbări mari. Avem răspunsuri pozitive la toate solicitările noastre de rectificare bugetare”, a declarat Adrian Țuțuianu.

In urmă cu şase zile, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, anunţa că luna viitoare, ministrul Ţuţuianu va călători în Statele Unite pentru a-şi întâlni omologul, şi anume secretarul pentru Apărare. “Este un moment foarte important care are loc şi pentru care am aşteptat patru ani şi chiar mai mult şi care permite celor doi lideri ai apărării din ambele state să discute subiecte comune sau de interes comun privind securitatea naţională şi care va permite discutarea creşterii cooperării dintre state privind acest lucru în două unghiuri, şi anume în cadrul bilateral, în cadrul parteneriatului strategic, dar şi ca aliaţi în cadrul NATO. Cu această ocazie, cei doi lideri din domeniul apărării vor putea discuta dezvoltarea cooperării între cele două state”, a spus ambasadorul Hans Klemm, într-o declaraţie de presă la Târgovişte.

Tot atunci, preşedintele Klaus Iohannis îl lăuda pe Țuțuianu, declarând că își pune speranțele în acesta în privința alocării a 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei.

 

To Top