Actualitate

Administratorul fermei de porci Salcia, sub control judiciar

Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din județul Teleorman, deținută până recent de fiul președintelui PSD, Valentin Ștefan Dragnea, a fost eliberat din arest, sub control judiciar, după ce au expirat cele 24 de ore ale reținerii decise de procurori.

„În momentul când vom putea și ne va permite dosarul, vom organiza o conferință de presă”, a declarat Ilie Liviu Dragne la ieșirea din arestul Poliției Capitalei.

„Noi aveam de ieri ordonanța prin care se lua măsura controlului judiciar. Este o procedură atipică pentru că, din punctul de vedere al procedurii penale, nici eu și niciunul dintre colegii mei nu am putea să explicăm cum poate fi justificată reținerea unei persoane cât timp procurorul are deja reprezentarea faptului că și măsura controlului este o măsură suficientă”, a declarat Maria Vasii, avocata lui Ilie Liviu Dragne.

Maria Vasii a exlpicat faptul că Ilie Liviu Dragne a preluat ferma de porci la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, deci „nu are nicio legătură cu pretinsa lucrare pentru care s-a emis acea factură față de care procurorii lansează acuzația de evaziune, cu un prejudiciu estimat la 223.000 lei”.

„Domnul Dragnea Valentin și-a cedat toate părțile sale sociale. În prezent, societatea se organizează într-o altă formă, procedura este în curs la Registrul Comerțului”, a mai spus avocata Vasii, care a adăugat deși la data faptei la care fac referire procurorii, fiul președintelui PSD era acționar al firmei, el nu se poate face responsabil de o eventuală infracțiune de evaziune fiscală.

Ilie Liviu Dragne a fost reţinut joi, după ce Parchetul instanţei supreme a anunţat că poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii la 80 de adrese – locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor – într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro. In urma descinderilor, nouă persoane, printre care şi Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, au fost reţinute pentru 24 de ore în dosarul în care firma care deţine ferma este vizată pentru evaziune fiscală.

Surse judiciare spun că acest dosar care l-ar viza pe liderul PSD, Liviu Dragnea, este instrumentat de procurorii Bogdan Beligan şi Marian Drăgulescu, ambii veniţi la Parchetul General de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, ferma Salcia este deţinută din ianuarie 2017, în proporţie de 100%, de Ilie Liviu Dragne. Anterior, un procent de 90% din acţiuni era deţinut de Ştefan Valentin Dragnea – fiul liderului PSD, iar 10% îi aparţineau administratorului şi directorului general, Ilie Liviu Dragne.

To Top