Actualitate

Adrian Năstase îl „ucide” pe Banciu (B1TV): „Ce-am furat, bă? I-am furat bideul lu’ maică-ta? Eşti un gunoi”

Urmare a atacurilor repetate lansate de Radu Banciu (B1TV), Adrian Năstase a reacţionat virulent pe blogul personal, declanşând un atac fără precedent la adresa jurnalistului. In mod surprinzător, Adrian Năstase, recurge la un limbaj de care mulţi nu l-ar fi crezut capabil, dar ex-premierul susţine că acest „tratament” pe care i-l administrează lui Radu Banciu este urmarea modului în care jurnalistul a înţeles să-i jignească constant familia.

„După cum ştiţi, periodic, sunt nevoit  să-i administrez tratamentul lui Banciu. El are unele accese schizoide, începe – fără rost – să vorbească în limbi străine, se blochează în consoanele finale ale cuvintelor. In plus, reacţionează rău la unele persoane. Spre exemplu, articolele de pe blogul meu sau ştirile în legătură cu mine îi crează o deosebită stare de irascibilitate. Poate că este vorba şi de un început de Alzheimer. De multe ori, nu-şi mai aduce aminte nici măcar numele meu. Il rog, de aceea, pe Sorin Oancea ca, în fiecare seară, înainte de intrarea pe post, să-i citească următorul text (pamflet). Sper să-l ajute. Măcar câteva săptămâni. Iar pe telespectatorii B1TV îi rog, ca atunci când ajung la Machu Picchu sau la templul Hampi sau la lacul Titicaca să-i trimită o carte poştală lui Banciu, având pe verso reţeta medicamentului.

Bă, jigodie, de patru ani (cinci ani, deja – n.b.), mă insulţi şi îmi jigneşti familia – soţia, copiii – pentru că ai frustrări cu Ceauşescu. Probabil că ai pitici pe creier. Incearcă, bă, şi cu medicamente. Ce ai făcut tu, bă, în viaţă ca să mă judeci pe mine şi pe alţii. Ai numărat biciclete la un ziar? Si acum te ţine Oancea pe post de maimuţă la televizor în fiecare seară? Strângi, ziua, mizeria din tabloide şi o verşi apoi, pe sticlă, bă gunoiule? Asta numeşti tu jurnalism? Bă, între tine şi Tapălagă, îl aleg întotdeauna pe Tapălagă. El, cel puţin, o iubeşte sincer pe Macovei. Tu, gunoiule, îi urăşti pe toţi.

Imi spui tu mie că am vrut, ca premier, să inchid B1TV? Bă, idiotule, când a fost înfiinţat B1TV? In 2001. Cine era premier atunci, bă, gunoiule? Intreabă-l, bă, pe Păunescu şi o să-ţi explice. Că, pe urmă, aţi trecut la mâncat frunză în Grădina Carpaţilor, asta e o altă chestie. Aşa se întâmplă cu viermii de mătase…

De patru ani (cinci ani – n.b.) mă jigneşti în fiecare seară, bă, jigodie. Mă acuzi că am furat. Ce-am furat, bă? I-am furat bideul lu’ maică-ta? I-am furat afişele electorale lu’ taică-tu? Să fie sănătosi, că nu am nimic cu ei deşi puteau să nu te scoată din incubator. Sigur, nu aveau de unde să ştie unde o să ajungi. Bă, gunoiule, am creat peste 20 de muzee, am donat sute de hărţi vechi statului şi am creat cel mai mare muzeu de genul asta din Europa. Ai fost să-l vezi, bă, jigodie? Nu trebuie să-ţi cumperi bilet pentru Burkina Faso ca să ajungi acolo. Chiar nu ştii nimic din ce-am făcut pentru ţara asta, bă, gunoiule? Dacă poţi să mergi să faci turism în toată lumea, asta mi se datorează şi mie, redus mintal ce eşti. Sigur că am şi greşit. Am avut lângă mine tot felul de lichele, ca tine, care nu şi-au văzut decât interesul lor.

Am tăcut timp de patru ani (cinci ani – n.b.) şi am asteptat să-ţi vină mintea la cap (de p…). Tu însă ai ajuns să spui că vrei să joci pe mormântul meu, să iei în batjocură gestul meu de revoltă de acum trei  (patru – n.b.) ani, să faci diverse insinuări sexuale? Cu ce drept, bă, gunoiule? Pentru că CNA-ul este plecat cu pluta prin lume şi membrii săi nu mai au timp să se uite la televizor? De asta a ajuns ţara asta în situatia în care este. Din vina unor nemernici ca tine. Care se hrănesc, precum hienele, din stârvuri.

De fapt, mi-e milă de tine. Trăieşti într-o hazna şi te hrănesti de acolo. Ai fi vrut să beau o cafea cu tine. Cum aş putea să fac lucrul asta, bă, gunoiule, când tu nu m-ai atacat doar pe mine ci i-ai jignit şi pe copiii mei sau pe soţia mea. Chiar nu ai înţeles de ce a fost condamnat medicul Brădişteanu, bă, nemernicule? In lumea în care trăim, pentru Păunescu sau Oancea contează banii. Pentru tine contează să ai rating mai mare decât Prisăcariu.

Rămâne cum am vorbit: eşti un gunoi”, a fost mesajul lui Adrian Năstase pentru Radu Banciu.

To Top