Actualitate

Adrian Năstase trage în CE şi în Băsescu: „Era o bucurie extraordinară că fusesem condamnat. Execuţie politică de la Bruxelles, comandată de la Bucureşti”

Fostul premier, Adrian Năstase, a intervenit în direct la România TV şi a lansat o serie de atacuri dure la adresa Comisiei Europene, dar şi la adresa fostului preşedinte, Traian Băsescu, după ce Antena 3 a prezentat un document care ar arăta ingerințe ale CE în justiția din România. Documentul respective, datat 10.10.2012 şi adresat Guvernului României, prezintă o listă cu 21 de cerințe, în legătură cu MCV, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție în care erau vizaţi Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

Adrian Năstase a declarat la România TV  că a fost condamnat la ordinul Bruxelles-ului. „Mecanismul PPE de la Bruxelles voiau să îl sprijine aşa pe Traian Băsescu şi pe cei de la PDL înaintea alegerilor. În acea listă nu figurau numele celor de la PDL. MCV încerca să rezolve chestiuni concrete. În acea scrisoare cu toate anexele se vorbeşte şi despre decizia Parlamentului în cazul Victor Paul Dobre. Începerea unui dosar penal împotriva lui Dobre s-a început pentru a se scoate pe piaţă nişte înregistrări telefonice. DNA a avut nevoie de o decizie. După ce obiectivul a fost atins, pacientul Dobre nu a mai fost important. La fel şi în cazul lui Borbely. S-a pus presiune pe UDMR în contextul referendumului de demitere al lui Băsescu. El a folosit culoarul de la Bruxelles ca să rezolve chestiuni politice cu adversarii săi şi ai PDL-ului. În raportul din mai era o bucurie extraordinară că fusesem condamnat. Papagalii de la Bruxelles nu au observat că eu nu am fost condamnat în calitate de premier, ci de şef de partid. Trebuia dusă mai departe această cruciadă împotriva mea. Execuţie politică de la Bruxelles, comandată de la Bucureşti. E o scrisoare ruşinoasă pentru România şi Bruxelles. Din păcate, România a acceptat aceste condiţionalităţi”, a tunat Năstase.

In replică, Traian Băsescu, a declarat că nu are nicio legătură cu acele condamnări şi i-a indicat lui Năstase cine ar fi fost cei care ar fi contribuit la condamnarea sa.

„Eu cred că şi acum mai sunt complete controlate. Năstase să-şi întrebe colegii din PSD care l-au turnat. Eu nu l-am băgat la puşcărie. Îmi era şi jenă, copiii noştri se întâlneau şi vorbeau”, a declarat Băsescu.

To Top