Actualitate

Agenţii de la Black Cube urmau să funcționeze în cadrul unei celule a SRI

Misiunea agenților israelieni ai Black Cube era autorizată de la cel mai înalt nivel, iar aceștia urmau să funcționeze în cadrul unei celule a SRI. Informația apare într-un document publicat deȘtiripesurse.ro care citează mărturiile persoanelor reţinute în acest dosar.

Doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron și Geclowicz David, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiind ulterior arestați pentru 30 de zile.

Weiner Ron este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Cei doi, precum și reprezentanții firmei au susținut că au acționat având autorizare de la cel mai înalt nivel, informație negată, pe surse, de Administrația Prezidențială.

 

To Top