Actualitate

Alin Bonţa, românul pasionat să redescopere esenţa vieţii pentru semenii săi

Sâmbătă, 16 iunie 2018, începând cu ora 11.00, în Piaţa Victoriei din centrul Devei va avea loc cea de-a 140-a ediţie a proiectului “Premianţii fără premii”. Cu această ocazie în centrul atenţiei se va afla deveanul Alin Bonţa, un inginer – profesionist al tehnicii pe care viața l-a dus înspre lumea cărţilor şi sport. Aşadar, dacă aveţi drum pe la Deva, vă invităm în fiecare sâmbătă să fiţi parte a unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere adevăratele valori ale României.

Deveanul Alin Bonţa este un profesionist al tehnicii, însă viaţa l-a dus înspre lumea cărţilor. Şi apoi, printr-un alt concurs de împrejurări, în lumea ciclismului. Cu bicicleta alături şi-a făcut o mulțime de prieteni, pe bicicletă a alungat gândurile zilelor triste, pe bicicletă a reînvăţat bucuria şi tot din şaua bicicletei a colindat satele, munţii, dealurile şi văile României. Insă, deveanul nostru nu s-a oprit aici: a pedalat peste granițe, iar întâmplările pline de haz pe care le-a trăit alături de un grup de minunaţi prieteni le-a adunat într-o carte. Apoi încă una. Şi încă una. Până acum Alin Bonţa  a scris trei cărţi: „Cu bicicleta prin Pirinei”, „Cu bicicleta prin Corsica” şi „Cu bicicleta prin Tenerife”.

O a patra carte, pe care  Alin Bonţa  o vrea ca un ghid ciclo-turistic (dar nu numai) despre judeţul Hunedoara, se înfiripă chiar în aceste săptămâni.

Insă Alin Bonţa nu scrie doar cărţi. Gândurile şi experienţele trăite în călătoriile sale pe bicicletă sunt împărtăşite de el românilor săptămână de săptămână în ziarul “Glasul Hunedoarei”. Acolo puteţi citi poveşti extraordinare a unor locuri magice pe care, probabil, nu le-aţi descoperit până acum.

Alin Bonţa nu este, însă, numai un absolvent de Politehnică devenit scriitor, prin savuroasele sale jurnale de călătorie. Este un om care, dincolo de perdeaua întâmplărilor nefericite ale vieţii, a avut puterea să caute frumusețea, bucuria şi forţa prietenei, care i-au oferit puterea să revină printer şi pentru oameni, cu răbdare şi blândețe.

Pentru exemplul său de profesionalism şi dăruire, pentru modul în care a ales să promoveze Binele şi Frumosul, vă propunem să ne întâlnim cu Alin Bonţa şi să-i spunem “Mulţumesc!” pentru ceea ce este şi face.

Sâmbătă, 16 Iunie 2018, ora 11.00, editorul, scriitorul şi ciclistul Alin Bonţa vine să-l întâlnim în Piața Victoriei, din Centrul Devei. Aveți ocazia să-l priviţi în ochi, să-i spuneţi o vorbă caldă şi să fiţi parte dintre cei care îi vor mulțumi, oficial, printr-o diplomă, un buchet de flori, o strângere de mână şi semnătura recunoştinţei voastre.

 

Despre proiectul „Premianţii fără premii”

Proiectul a pornit de la idea că “e vremea să facem ceva” şi se vrea a fi o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre autentice.

Premianţii fără premii sunt oamenii din toate categoriile sociale, a căror muncă este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor: artişti, inventatori, meşteşugari şi alţii care ne arată că frumosul şi utilul sunt aici, lângă noi.

Proiectul îşi propune să scoată românii în stradă, însă nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi celor care, prin munca lor, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie.

Astfel, în fiecare sâmbătă românii din toate colţurile ţării şi ale globului sunt invitaţi în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal, totdeauna fix de la ora 11.00, pentru a se întâlni români de valoare, oameni care prin munca şi strădaniile lor face ca România să existe. Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.

 

 

 

 

To Top