Actualitate

APCONS: City Insurance oferă sume considerabile pentru reparaţii auto persoanelor prejudiciate de asiguraţii companiei

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor Iaşi (APCONS) anunţă că RCA City Insurance a devenit singura companie de asigurări cu capital integral românesc care oferă tuturor proprietarilor de autovehicule prejudiciaţi de asiguraţi RCA ai asiguratorului un tarif orar al manoperei de 370 lei pentru despăgubirile în regie proprie.

“City Insurance a înţeles cel mai bine ce înseamnă protecţia patrimoniului persoanelor afectate de un eveniment asigurat, oferind servicii considerabil îmbunătăţite. Practic, noul cuantum al despăgubirilor oferite arată că piaţa asigurărilor tinde spre o perfecţionare a serviciilor pe care le oferă. Trebuie apreciate eforturile şi demersurile City Insurance care face dovada că a înţeles care este tariful corect pentru ora de manoperă, astfel încât interesele tuturor celor prejudiciaţi de proprii asiguraţi RCA să fie protejate şi totodată să se asigure circulaţia în condiţii sigure pe drumurile publice”, a declarat Vasile Cazan, reprezentant legal al APCONS.

APCONS exemplifică, publicând o ofertă concretă, prin care City Insurance se angaja să plătească 370 de lei pentru ora de manoperă. Pentru cele 16 ore de muncă, la cât era evaluată lucrarea, costul total cu manopera a ajuns la 5.957 de lei, în vreme ce pentru partea de vopsitorie manopera era de două ori mai scumpă decât materialul în sine. Aceste sume au fost plătite de City Insurance direct păgubitului printr-o procedură legală numită “regie proprie”.

Sumele pentru manoperă au crescut substanţial după ce a intrat în vigoare noua lege RCA. Acest act normativ dă service-urilor dreptul să stabilească soluţia tehnică şi să îşi calculeze costurile, iar companiile de asigurare sunt obligate să accepte soluţiile.

Înainte de intrarea noii legi, tariful orar pentru manoperă era în medie undeva la 70-90 de lei, însă acum a urcat la 150-200 de lei şi chiar 300 de lei.

APCONS face cunoscut tuturor persoanelor fizice şi juridice (asociaţii de transportatori, asociaţii de companii de taximetre) că oferăconsultanţă şi sprijin astfel încât toţi consumatorii români să beneficieze de oferte similare cu cele emise de City Insurance. In perioada următoare,  APCONS va demara o campanie intensă prin care îi invită pe toti păgubiţii din accidente rutiere ale căror autoturisme au fost avariate şi nu au primit oferte care să includă ora de manoperă la nivelul a 370 lei să se adreseze asociaţiei. In acest context, APCONS va închiria spaţii publicitare în apropierea tuturor centrelor de daună City Insurance pentru a face cunoscut tuturor celor interesaţi faptul că acest asigurător a făcut un pas înainte spre normalitate, acceptând un tarif orar de 370 lei.

 

 

APCONS este o persoană juridică non-profit, apolitică, neguvernamentală şi de interes public, constituită pentru apărarea drepturilor şi intereselor consumatorilor de produse şi servicii.

 

APCONS militează pentru formarea unei atitudini corecte a agenţilor economici în privinţa calităţii serviciilor oferite, dar şi pentru dreptul consumatorilor de a fi informaţi complet, corect, precis asupra caracteristicilor esenţiale ale serviciilor de care beneficiază, astfel încât decizia pe care o adoptă în legătură cu achiziţionarea să corespundă cât mai bine nevoilor personale ale acestora. Totodată, APCONS militează şi pentru dreptul consumatorilor de a fi despăgubiţi pentru prejudiciile generate de calitatea necorespunzătoare a serviciilor, folosind în acest scop mijloacele prevăzute de lege.

APCONS : strada 14 Decembrie 1989 nr. 2B, Iaşi, CUI: 8003126,

e-mail: asprotcons@gmail.com

 


 

To Top