Actualitate

AUSTRALIAN OPEN: Halep merge mai departe! A zdrobit-o pe Bouchard în doar 66 de minute

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open, după o victorie categorică (6-2, 6-2), după doar 66 de minute, în faţa lui Eugenie Bouchard (23 ani, 112 WTA). Victoria o aduce mai aproape pe Halep (1 WTA) de rămânerea pe primul loc în clasamentul mondial.

Halep are acum 3-1 in duelurile directe cu Bouchard, după succesele din 2014, în optimi la Indian Wells, cu 6-2, 1-6, 6-4, şi în grupă la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-2, 6-3.

Singura victorie a canadiencei în faţa lui Halep s-a înregistrat în 2014, în semifinalele de la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2.

După victoria în faţa canadiencei, Halep şi-a asigurat un cec de 142.500 dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

De subliniat că Halep şi Bouchard se pot întâlni din nou luna viitoare, la Cluj-Napoca, în Fed Cup.

Următoarea adversară a lui Halep  va fi jucătoarea din SUA, Lauren Davis (24 ani, 76 WTA), care s-a impus în turul al doilea în fata germancei Andrea Petkovic cu 4-6, 6-0, 6-0.

Halep s-a întâlnit o singură dată cu Davis, în 2013, în primul tur la Indian Wells şi atunci jucătoarea noastră a câştigat categoric, în două seturi (6-2, 6-0).

„Cred că am jucat bine astăzi. Nu e simplu să joci cu Bouchard! Mă simt foarte bine pe acest teren şi vreau să le mulţumesc fanilor. Chiar dacă sunt puţin accidentată, m-am simţit bine. Simt durerea, dar nu m-am gândit la ea. Am vrut doar să joc şi să câştig. Nu simt presiune fiind pe locul unu mondial. Muncesc şi vreau să câştig fiecare meci. Vreau să-i mulţumesc lui Darren Cahill şi echipei mele, datorită lui am ajuns numărul unu mondial”, a declarat Halep după victoria cu Bouchard.

To Top