Actualitate

Avocatul Piperea anunță sfârşitul unei televiziuni „foarte deontologice”

Avocatul Gheorghe Piperea face un anunț interesant după ce judecătorul sindic Mariana Moncea a intrat în vizorul secţiei de judecători a CSM , iar afaceristul Călin Mitică, care controlează compania Transferoviar Grup SA, a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Cluj pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani. Piperea face legătura între şi cele două personaje şi prevesteşte sfârşitul televiziunii Realitatea TV, condusă de controversatul Cozmin Guşă şi condamnatul Maricel Păcuraru.

Mariana Moncea, judecător sindic care instrumentează dosarul insolvenței Realitatea TV de peste 7 ani în insolvență, a avut în ultimii ani 19 sesizări la Inspecția Judiciară a CSM. Surprinzător, Inspecția Judiciară a clasat 17 sesizări pe numele Marianei Moncea, o sesizare a fost arhivată şi doar într-o singură sesizare judecătoarea a fost găsită vinovată şi trimisă în judecata Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM. Practic, Inspecţia Judiciară a găsit-o vinovată pe Mariana Moncea pentru săvârşirea abaterii disciplinare de imixtiune în activitatea altui judecător sau procuror. Mai precis, Inspecţia Judiciară a găsit-o vinovată pe Moncea pentru că “a purtat discuţii cu mama apelantei despre un dosar aflat pe rolul instanţei, a solicitat grefierului accesare în aplicaţia ECRIS a respectivului dosar şi a abordat membrii completului de judecată învestiţi cu soluţionarea cauzei”.

Cel de-al doilea personaj la care Piperea face aluzie este unul dintre aproiaţii cuplului Guşă – Rareş Bogdan, fiind totodată unul dintre sponsorii “subterani” Realitatea TV. ” In CSM, s-ar putea să se dea startul sfârşitului #rezistenţei uneia dintre cele două televiziuni f. f. deontologice ale țării (mai precis, a celei care este în insolvenţă de circa 7 ani), prin excluderea din magistratura a unui anumit judecător sindic. Mai ales că azi a fost trimis în judecată, pentru corupţie, principalul sponsor subteran (localizat in Cluj) al zisei televiziuni falite. De precizat că zisa televiziune bancrutară este un auto-mandatat purtător al mesajului anti-corupţie …”, a postat avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

De precizat că DNA a anunțat că “dosarul de insolvenţă Realitatea Media este în lucru”.

 

 

 

To Top