Politic

Băsescu: Combaterea corupției este compromisă

Președintele PMP, Traian Băsescu, este de părere că, din punct de vedere al imaginii, „combaterea corupției este aproape compromisă”, iar acest lucru s-a întâmplat tocmai din cauza celor care trebuiau să poarte lupta anticorupție cu „decență și probe”.

„Combaterea corupției pare a fi aproape compromisă din punct de vedere al imaginii. Cine a compromis-o? Exact aceia care, aflați în funcții în ultimii trei ani, trebuiau s-o ducă cu decență, cu probe și cu respectarea drepturilor fundamentale. Din păcate, n-au făcut-o și au compromis credibilitatea acțiunilor de combatere a corupției (…).
Mai mult, practica ‘relaxării’ în vilele SRI cu șprițuri și petreceri ale procurorilor, ofițerilor SRI, judecătorilor și a oamenilor politici laolaltă este deja un tablou public ce compromite, în mod egal, pe toți participanții și, din păcate, în mod nedrept, aruncă neîncrederea asupra a mii de procurori, judecători, ofițeri SRI și politicieni corecți. Aceste realități sunt pe punctul de a compromite o activitate esențială și necesară, decredibilizând chiar lupta instituțiilor statului împotriva corupției”, scris Băsescu pe Facebook.

To Top