Actualitate

BOMBĂ! Tudose plănuia din decembrie 2016 să-l debarce pe Dragnea din fruntea PSD: „Să se ducă la el la conac, la teleolteni!”

Conform unui articol publicat de ziuanews.ro în 29 decembrie 2016, a cărui veridicitate nu a fost contestată până acum, arată că actualul premier Mihai Tudose ar fi declarat încă din decembrie anul trecut că va ajunge să conducă Guvernul şi că trebuie să scape PSD-ul de Dragnea, pe care l-a numit “penal”.

Conform ziuanews.ro, actualul premier, despre care se precizează că “este şi fiul fostului şef al Miliţiei comuniste din Brăila de până în 1989”, le-ar fi împărtăşit unor apropiaţi din PSD, înainte de numirea în fincţia de premier a lui Grindeanu, că are o relaţie foarte apropiată cu acesta. Dovada stă chiar în faptul că pe “lista scurtă” de miniştri propuşi de Grindeanu în ianuarie 2017, când acesta fusese desemnat premier, a fost si Mihai Tudose.

“Îl cunosc pe băiatul ăsta (Grindeanu) de când îi căra geanta lui Ilie Sârbu la Timișoara şi-l mai trimitea nea Ilie și după ţigări (…). Ascultați la mine, primul ministru numit în guvernul lui Sorin voi fi eu că doar l-am crescut pe puşti de când era la pantaloni scurţi. Băi, ăsta e unul dintre emulii mei l-am crescut dintr-o ţâţă. Si mai pun pariu cu voi, că eu voi fi și vicepremier…”, ar fi declarat Tudose unor apropiaţi din PSD, în decembrie 2016.

La momentul respectiv, unul dintre cei prezenţi la confesiunile lui Tudose l-ar fi întrebat pe acesta: “Cum crezi, Mihai, că va fi ca premier Grindeanu?”. Răspunsul actualului premier ar fi fost unul halucinant:  „Ascultați la mine! Primul ministru numit în guvernul lui Sorin voi fi eu, că doar l-am crescut pe puști de când era la pantaloni scurți. Băi, ăsta e unul dintre emulii mei l-am crescut dintr-o ţâţă. Şi mai pun pariu cu voi, că eu voi fi şi vicepremier…”. Mai mult, actualul premier ar fi divulgat informaţia conform căreia “Sorin (n.n. – Grindeanu) e înscris pe foia mea la doctorat”.

Mirat, unul dintre cei din preajma lui Tudose l-a întrebat dacă nu va fi numit vice-prim-ministru în Guvernul Grindeanu. Jovial ca de obicei, Mihai Tudose ar fi aruncat o informaţie care i-ar fi lăsat mască pe interlocutorii săi: “De ce nu? Sorin e un băiat care mă ascultă şi dacă mă ajutați și voi într-un an îl aruncăm pe Dragnea peste bord”.

Extrem de mirat, un comesean coleg de partid ar fi reacţionat, însă cu glas șoptit: “E o glumă, dom’ ministru, nu?”. Insă răspunsul lui Tudose a fost unul tranşant: “Glumă, ne-glumă, noi trebuie să ne facem treaba, să scăpăm de penal (aluzie la condamnarea lui Liviu Dragnea). Să se ducă la el la conac la teleolteni!”.

Interesant este că deşi Tudose a fost pe “lista scurtă” de ministri propusi de Grindeanu în ianuarie 2017, Liviu Dragnea a refuzat atunci ca actualul premier să facă parte din executivul condus de liderul PSD Timiş.

Pe 28 decembrie 2016, într-o emisiunea la RTV, Liviu Dragnea oferea motivaţia refuzului nominalizării unor persoane în Guvern şi afirma că vrea să separe executivul de servicii.

“Propunerea am făcut-o eu. Nu am primit în plic de la nimeni, nici măcar de la SRI. Azi am luat o decizie importantă pentru mine. Am decis să separăm apele între servicii şi partid. Grindeanu nu este omul SRI-ului, este un coleg de partid. După discuţia cu doamna Shhaideh m-am gândit, m-am consultat cu câţiva colegi, cu domnul Tăriceanu şi am ajuns la această propunere, care întruneşte pachetul minim de condiţii pentru a pune în practică programul de guvernare: să fie un om care merge acolo la treabă, nu pentru un proiect personal de imagine, care are capacitate de muncă, care e cinstit, care nu e acoperitul nimănui, care ţine cont de responsabilitatea uriaşă cu care ar putea fi investit şi care are capacitatea de a gestiona”, declara Liviu Dragnea la RTV.

Ulterior, pe 2 ianuarie 2017 site-ul DC News, condus de analistul Bogdan Chireac – un apropiat al liderilor PSD, a întărit ideea că Dragnea se luptă cu serviciile şi, citând surse din interiorul partidului social-democrat, anunţa că liderul PSD a tăiat de pe lista de miniştri numele lui Mihai Tudose.

Trei nume vehiculate în presă au fost tăiate de Liviu Dragnea de pe lista guvernului, au declarat pentru DCNews surse din PSD. Cei trei care au fost respinşi de Dragnea sunt Gabriel Vlase, Georgian Pop şi Mihai Tudose. Este foarte probabil ca Dragnea să fi respins şi alţi ministeriabili care au legătură cu serviciile, de care noi nu am aflat, dar pe care Dragnea îi ştie, au spus sursele citate“, se afirma in articolul publicat de DC News.

Pe 3 ianuarie 2017 a avut loc o conferinta de presă condusă de Dragnea, în cadrul căreia acesta a anunţat componenţa noului Guvern Grindeanu. Atunci, Dragnea, neîntrebat de nimeni, a afirmat că Tudose şi alti parlamentari PSD ce aveau legături cu SRI nu vor fi în Guvernul Grindeanu. (conferinţă de presă poate fi urmărita aici,  anunţul privindu-l pe Mihai Tudose după minutul 9).

Dacă ar fi fost acceptată doamna Sevil Shhaideh, erau câţiva colegi care ar fi făcut parte din acel guvern. Colegi cărora eu le-am cerut, în noua formulă a guvernului condus de Sorin Grindeanu, şi au acceptat, şi le mulţumesc pentru asta, să rămână în echipă cu mine la Parlament şi la partid pentru monitorizarea activităţii guvernului. Şi mă refer la Mihai Tudose, Gabriel Vlase, Georgian Pop şi Marius Nica”, declara atunci Liviu Dragnea.

To Top