Actualitate

BREAKING NEWS: Fratele lui Traian Băsescu scapă de puşcărie

Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi aflat la Penitenciarul Poarta Albă, va fi eliberat condiţionat, a decis, luni, Tribunalul Constanţa. Decizia magistraţilor este definitivă.

Fratele lui Traian Băsescu, care a executat 860 de zile de arest (n.n. – incluzând perioada de arest la domiciliu), din totalul de 1.461 de zile de închisoare la care a fost condamnat, va părăsi Penitenciarul Poarta Albă în câteva ore, după finalizarea formalităţilor.

El a spus în faţa instanţei că are probleme de sănătate, că este nevoit să îşi cumpere medicamentele de care are nevoie şi că alţi condamnaţi cu pedepse mai mari ca a sa au fost puşi deja în libertate, admiţându-li-se cererea de eliberare condiţionată. 

Condamnat definitiv în iunie 2016 de Curtea de Apel Constanţa la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, Mircea Băsescu a avut până în prezent trei cereri de eliberare condiţionată, prima fiind depusă în toamna anului trecut.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. Căpăţână a fost liberat condiţionat la sfârşitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi, după ce Judecătoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similară.

To Top