Actualitate

BREAKING NEWS: Premierul Tudose nu-l demite pe șeful Poliţiei Române!

Premierul Mihai Tudose a refuzat să-l demită pe șeful Poliţiei Române, chestorul. Bogdan Despescu, în ciuda faptului că ieri, ministrul de Interne, Carmen Dan, anunţa acest lucru în urma scandalului generat de arestarea unui polişist pedofil. În acest context, este probabil ca premierul să forţeze chiar demisia lui Carmen Dan din Guvern, ştiut fiind că aceasta face parte din tabăra Dragnea.

Decizia premierului a survenit după ce Bogdan Despescu a avut o discuţie de aproximativ o oră la Guvern cu premierului Mihai Tudose, după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a propus demiterea acestuia.

Mihai Tudose l-a rugat pe șeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, să prezinte concluziile privind scandalul poliţistului reţinut pentru agresarea sexuală a doi copii. „Am avut o discuţie cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul (…) Am înţeles de pe surse că noua propunere şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia. Şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile luate de domnia sa (…) pentru remedierea situaţiei”, a declarat Tudose. Mai mult, premierul l-a şi lăudat pe Despescu pentru rapiditatea cu care a fost prins pedofilul.

Potrivit unor surse din Ministerul de Interne, Cătălin Ioniţă, director al Direcţiei Generale Anticorupţie, nominalizat de Carmen Dan la şefia Poliţiei Române, a refuzat numirea în funcţia de inspector general.

To Top