Actualitate

Carmen Dan, reclamată la DIICOT de „Denunţătorul de la Referendum”. Sunt vizaţi şi judecători din Teleorman

Romică Părpălea, cunoscut drept “denunţătorul de la Referendum”, s-a prezentat miercuri la DIICOT pentru a depune o plângere împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan. El a susţinut că în care aceasta era prefect de Teleorman a existat în jurul acesteia o grupare infracţională care se ocupa cu retrocedările ilegale de terenuri în judeţ.

„Niciodată nu vorbesc fără probe, fără documente și fără martori. Doamna ministru, în viitorul apropiat, va trebui să prezinte opiniei publice cum a putut să acționeze atât la instanțele judecătorești din Teleorman, cum a organizat acest grup infracţional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al judeţului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuţiunile acestuia privind înfiinţarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru aşa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, iniţiat de doamna Carmen Dan la nivelul judeţului Teleorman, a avut acces în 92 de localităţi, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman. De ce am venit la DIICOT? Deoarece dumnealor se ocupă de grupuri infracționale și am venit să depun această plângere și să prezint aceste dovezi”, a spus Romică Părpălea, la sediul DIICOT.

„Acest grup este format din peste 7-8 persoane de la nivelul Prefecturii județului Teleorman. Implicația asta va duce la judecători de la Tribunalul Teleorman”, a mai spus Părpălea.

„Cu doamna Carmen Dan m-am întâlnit în 2012, când era un neînsemnat membru de partid, o ţinea Dragnea în culise. A fost preşedinte la o secţie de votare cu mine la alegerile locale şi la referendumul din iulie 2012. Carmen Dan să vă explice ce a căutat în joia dinaintea alegerilor în biroul actualului deputat Boboc Valentin, unde am fost şi eu şi toţi ceilalţi preşedinţi din secţiile de votare, în care ne oferea directive clare venite din partea lui Dragnea să modificăm procesele verbale la Referendum, deoarece prezenţa de vot la secţia mea era de 38%. Verificaţi secţia unde Carmen Dan a fost preşedinte, dacă s-a modificat procesul verbal cu prezenţa la vot la alegerile locale.

Toate aceste acuzații pe care le aduc împotriva ministrului de Interne sunt acte emise de dumeaei prin ordinul prefectului, semnăturile membrilor comisiei care au ridicat acești bani, hotărâri judecătorești. Este un proces mai complex în această plângere. Voi depune înscrisuri ca și probe, cât și martori. Voi cita foști prefecți din județul Teleorman și oameni care au lucrat acolo”, a mai spus Părpălea.

To Top