Cultură

Câştigătorii „Cotroceni creativ”, în premieră la festivalul DIPLOMA

Cei cinci câștigători ai concursului „Cotroceni creativ”, organizat de Muzeul Național Cotroceni, au expus, în premieră, la festivalul dedicat absolvenților de facultăţi creative DIPLOMA, suvenirurile inspirate din simbolurile și arhitectura Palatului Cotroceni.

Ana Wagner, Anca Dragu (Una ca Luna), Bogdan Dumitrache, Diana Toboşaru (Anayd Blu) şi GRAPHO_MAT, au prezentat, la DIPLOMA, pandantivele „Souvenirs Cotroceni”, cănile regale, caietele regale, colecția de bijuterii Reveria și eșarfa regală cu vultur bicefal. Toate aceste obiecte, care pot fi admirate până pe 15 octombrie la Palatul Știrbei, urmează să fie puse în vânzare la standul din interiorul Muzeului Național Cotroceni.

                     

„Am pornint de la pasiunile Reginei Maria pentru pictură, vestimentație și podoabe. Observând în picturile ei un element repetitiv – crucea celtică – am gândit o colecție întreagă de bijuterii, formată dintr-un pandativ pe fir de piele de 1 mm, o pereche de cercei și o broșă cu pin”, a povestit Diana Toboşaru.

La rândul lui, Bogdan Dumitrache a vorbit despre proiectul care l-a adus pe podimiul „Cotroceni creativ”: Setul Caietelor regale este un suvenir de mici dimensiuni, ușor de transportat și produs din materiale de o calitate superioară. Atât copertele, cât și paginile din interiorul fiecărui caiet, stau ca simboluri pentru personalitățile regilor și reginelor ale căror vieți au fost strâns legate de Palatul Cotroceni.

Potrivit reprezentanților Muzeului Național Cotroceni, scopul „Cotroceni creativ” a fost acela de a aduce „o nouă perspectivă asupra modalităților de valorizare a patrimoniului muzeal prin design contemporan”. Totodată, aceștia au mai precizat că și-au propus o colaborare de lungă durată cu industriile creative din România.

To Top