Actualitate

Ce miniştri ai cabinetului Tudose rămân în noul Guvern Dăncilă

O parte dintre actualii miniştri ai cabinetului Tudose vor face parte din viitorul guvern, dar „fiecare ministru va fi analizat cu toată seriozitatea”.

Cea mai importantă este schimbarea de la Ministerul Educației: ministrul Liviu Pop va fi înlocuit de vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu, răsplătită astfel pentru renunțarea la cursa pentru fotoliul de premier.

La Sănătate, actualul ministru, Florian Bodog, ar urma să fie înlocuit de fosta deputată Rodica Nassar, în prezent secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Potrivit surselor din partid, aceste două schimbări sunt deja bătute în cuie.

La Ministerul Afacerilor Interne rămâne Carmen Dan, iar la Ministerul Afacerilor Externe rămâne Teodor Meleșcanu.

ALDE ar urma să-și păstreze toate portofoliile deținute în Guvernul Tudose: Meleșcanu la MAE, Grațiela Gavrilescu la Mediu (și vicepremier), Toma Petcu la Energie și Viorel Ilie ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul.

Paul Stănescu își păstrează funcția de la Ministerul Dezvoltării, însă Felix Stroe nu va mai continua în fruntea Ministerului Transporturilor. Nici favoritul lui Tudose, Marcel Ciolacu, nu va mai face parte din Guvern.

Tudorel Toader, singurul ministru neafiliat politic, își va păstra funcția de la Justiție, fiind sprijinit în mod special de ALDE.

Un alt ministru care este sigur pe propria funcție este Petre Daea, ministru Agriculturii.

Rămân în Guvern și Lia Olguța Vasilescu (Muncă) și Mihai Fifor (Apărare).

Schimbări vor exista la ministerele conduse de apropiați ai lui Tudose și ai lui Ciolacu: Turism, Cultură, Economie, Dialog Social, Tineret și Sport.

To Top