Politic

Cioloş: Riscăm să vindem doar iluzii românilor

Fostul premier Dacian Cioloș susține că România are nevoie de o lege a salarizării unitare ”cu adevărat aplicabilă” și nu făcută ”doar pentru a ameți sau anestezia așteptări legitime”.

„Să fiu bine înţeles: România are nevoie de o lege a salarizării unitare, una cu adevărat aplicabilă și nu făcută doar pentru a ameți sau anestezia aşteptări legitime. Avem nevoie mai ales de rezolvarea a inechităților intra și intersectoriale.

Fără realism și onestitate în modul de abordare a cifrelor, riscăm să vindem doar iluzii. Și riscăm să transferăm creşterea în buzunarul românilor, dar nu creşterea economică (pe care o putem arunca în aer) ci creşterea taxelor și impozitelor pentru a plăti (de data aceasta mai scump decât în anii trecuţi pentru că o facem premeditat) dorinţa unor politicieni de a-și cumpăra capital politic cu banii românilor și, mai rău, cu banii și munca generațiilor viitoare.

Legea aceasta ar trebui să vină la pachet cu o viziune despre cum ameliorăm funcționarea administraţiei publice, a organizării în Sanătate și în Educație, dar și cu cîteva explicaţii și clarificări legate de viziunea majorității actuale privind abordarea salariului minim pe economie care înţeleg că este luat ca referinţă în calculele grilelor salariale.

Fără această coerenţă minimă de abordare, riscăm să plătim scump experimentele profund populiste”, a scris Cioloş pe facebook.

 

To Top