Politic

Cioloş: România nu are nevoie de ‘tătuci’ și nici de lideri mesianici

Fostul premier Dacian Cioloș consideră că, pe viitor, România nu are nevoie de „tătuci” sau de lideri mesianici, ci de echipe cu proiecte concrete și de coeziune. Cioloș a primit, la sediul Grupului pentru Dialog Social (GDS), premiul GDS pe anul 2016.

„În primul rând, acest premiu se adresează echipei și, în al doilea rând, cred că România, pentru perioada următoare, are nevoie mai ales de echipe care să lucreze în interesul comunității, cred că e nevoie de un efort atunci când vrei să evoluezi anumite mentalități, de un efort să convingem cât mai mulți români că România viitorului nu are nevoie de ‘tătuci’ și nici de lideri mesianici, ci are nevoie în primul rând de coeziune, pornind din încrederea fiecăruia că individual poate să-și asume un destin colectiv”, a afirmat Cioloș la GDS.

El s-a arătat onorat de premiul primit și a arătat că cel mai important lucru realizat de guvernul pe care l-a condus a fost acela de a promova anumite valori.

„Mă simt onorat pentru că, așa cum spuneți, împărtășim multe din valorile pe care am încercat și noi să le promovăm în această perioadă la guvernare și cred că dincolo de orice măsuri de reformă au fost luate sau ar fi putut fi luate, cel mai important lucru în activitatea guvernului pe care l-am condus (…) a fost promovarea unor valori, promovarea unui mod de a fi și a unui mod de a face. Vreau să mulțumesc echipei cu care am lucrat și care merită, mai mult ca orice, orice premiu și orice gând care ar putea fi îndreptat, într-un fel sau altul, asupra acțiunilor pe care le-am întreprins anul trecut”, a mai afirmat Cioloș.

sursa agerpres.ro

 

 

To Top