Actualitate

Codruța Kovesi ar putea fi audiată în Parlament

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a adoptat modificările la Regulamentul activităţilor comune referitoare la comisiile de anchetă, informează.

Parlamentarii au adoptat, cu 198 de voturi „pentru” şi 119 „împotrivă”. Proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea articolului 9 al Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Astfel, Laura Codruța Kovesi poate fi audiată de către o comisie de anchetă parlamentară, în legătură cu noaptea alegerilor prezidențiale din 2009.

Potrivit prevederilor adoptate, comisiile de anchetă pot cita orice persoană care lucrează în cadrul Guvernului sau celorlalte organe ale administraţiei publice şi poate avea cunoştinţă despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii comisiei. Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în faţa comisiei de anchetă parlamentară.

„În cazul refuzului nemotivat de a răspunde solicitărilor comisiei de anchetă, aceasta poate propune sesizarea conducătorului autorităţii sau instituţiei unde îşi desfăşoară activitatea persoana citată, în vederea aplicării în mod corespunzător a prevederilor regulamentelor de organizare şi funcţionare a instituţiei respective sau poate propune sesizarea organelor de urmărire penală pentru infracţiunea prevăzută de articolul 267 din Legea 286/2009 privind Codul penal cu modificările şi completările ulterioare”, mai prevede proiectul.

To Top