Actualitate

Coldea, incognito la Cluj: cu ce politician controversat s-a întâlnit fostul șef SRI

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat fotografii cu fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, vineri, 19 ianuarie, pe Aeroportul din Cluj. Ungureanu sugerează că Florian Coldea s-a văzut la Cluj cu fostul vicepremier “technocrat” Vasile Dîncu.

„Aceasta este ceafa domnului Coldea (FOTO 1, 2), fostul șef foarte operativ al SRI. Ceafa lui de la Cluj a fost în ultimii ani un domn pe nume Simion Cecan, acest individ alunecos a fost adus de Coldea de la SRI Târgu-Mureș pentru a ne apăra de ungurii răi care vor să ne fure Transilvania. Nu ne-au furat ungurii Ardealul, dar Lucan a jefuit mii de clujeni sub ochii reci și indiferenți ai fostului șef SRI Cluj, Simion Cecan, omul lui Coldea. Pe Coldea și pe Cecan i-au durut fix în ceafă și de infecțiile nosocomiale și de alte probleme grave din spitale care ne bagă în mormânt înainte de vreme.
Domnul Coldea își plimbă ceafa prin Cluj foarte des în ultimul timp.
Acum, spre exemplu, se află în avion și o să aterizeze pe tărâmul lui Boc, prietenul lui Lucan. Nu vă duceți să îl întâmpinați cu flori pe Florian Coldea, s-ar putea să provocați un moment stînjenitor, se aude că vine însoțit de domnul Vasile Dâncu și nu e frumos să nu aveți un buchet și pentru domnia sa. Patria a Priori!”, scrie deputatul USR, pe Facebook.

De precizat că Vasile Dîncu are o relaţie de prietenie trainică cu Florian Coldea, cei doi fiind împreună în celebrele vizite în Seychelles și Toscana alături de Sebastian Ghiță. De altfel, pe perioada şefiei lui Florian Coldea la SRI, “sociologul” Vasile Dîncu era o prezenţă constantă în revista de intelligence editată de SRI.

  

Omul lui Florian Coldea de la şefia SRI Cluj, Simion Cecan (FOTO 3), a ieşit la pensie la 1 august 2017 cu gradul de general de brigadă cu o stea, printr-un decret semnat de președintele României, Klaus Iohannis.

Cecan a fost șeful Direcției Județene de Informații Cluj, în perioada 2014-2017, însă înainte a îndeplinit mai bine de 10 ani funcția de șef al SRI Mureș. In perioada cât a fost şeful SRI Mureş, Simion Cecan s-a “remarcat” prin faptul că la un moment dat, în perioada cât SRI a fost condus de Radu Timofte, i-a furnizat acestuia un raport prefabricat privind așa-zisele legături ale judecătorului Andreea Ciucă cu mafia transfrontalieră, document care a fost retras subit din dosarul în care magistratul mureşan a fost  inculpat iniţial.

Pe baza raportului întocmit de Simion Cecan, fostul şef al SRI, Radu Timofte declara, în 11 iunie 2003, încălcând orice prezumție de nevinovăție, că judecatorul Andreea Ciucă, arestată de PNA în urma unui flagrant mascaradă, că magistratul se afla în atenția SRI “încă din februarie 2002, din cauza implicării sale într-un caz cu privire la criminalitatea transfrontalieră”. Același Timofte declara că “avem suficient material probator pentru a dovedi vinovăția judecatoarei”.

Ce s-a ales din “marele” capăt de acuzare furnizat de SImion Cecan s-a văzut pe parcursul procesului care a durat un an și jumătate: magistratul Andreea Ciucă a fost achitată, iar Radu Timofte s-a ales cu un proces de calomnie şi ultraj.

 

To Top