Actualitate

Congresman republican, mesaj alarmant despre disputa SUA vs. Coreea de Nord

Într-un interviu recent, republicanul Ron Paul îşi exprimă îngrijorarea vis-a-vis de o posibilă provocare în care SUA va fi atrasă într-un război planificat şi bine gândit de Coreea de Nord.

Într-un interviu recent, Ron Paul a criticat comportamentul lui Trump care nu face decât să-l provoace pe Kim Jong-un: “Totul este pregătit, nord-coreenii amenință, că vor doborî un avion”. „(…) Şi dacă totul merge înainte se datorează implicării noastre în jocul liderilor nord coreeni. Cineva va recurge la un steag fals și altcineva va doborî un avion, doar ca să înceapă războiul odată, acesta este scopul”.

Republicanul a amintit în acest context de cazul Saddam Hussein: “Amintiți-vă, propagandiștii și media au convins cetățenii americani că Saddam Hussein reprezintă un pericol. Fac același lucru acum cu Coreea de Nord”.

Ron Paul consideră că există o soluţie foarte simplă pentru a opri un război inutil: “Iată cum se poate rezolva acest conflict: retragerea tuturor trupelor americane din peninsula coreeană, încetarea tuturor exercițiilor militare de la granița nord-coreeană, încurajarea negocierilor directe între Nord și Sud oferind găzduirea sau observarea lor cu o delegație internațională incluzând rușii și chinezii, care sunt până la urmă vecinii Coreei de Nord”.

“Insultele la nivel de curtea școlii  dintre Trump și Kim Jong-Un nu sunt amuzante. De fapt sunt o insultă către noi toți”, a mai declarat republicanul.

„Președintele Trump, care are în mâini viețile a milioane de coreeni și americani, a avut grijă să-i transmită mesaje provocatoare dictatorului nord-coreean. De ce? Pentru că suntem pe un teritoriu extrem de periculos, iar Congresul, în cea mai mare parte, fie rămâne adormit, fie îl aplaudă pe Trump”, a conchis Ron Paul.

 

To Top