Actualitate

Contra a debutat cu succes: România, victorie fără glorie în fața Kazahstanului

Cosmin Contra a debutat cu un succes pe banca tehnică a României, după ce Naționala s-a impus, joi seara, la Ploiești, cu scorul de 3-1 în confruntarea cu reprezentativa Kazahstanului, meci care a contat în Grupa E pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

„Tricolorii” nu mai aveau nicio șansă de calificare și au jucat fără presiune. Revenit la națională, Constantin Budescu și-a trecut în cont „o dublă”, în prima repriză, după ce a deschis scorul în minutul 30 și a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 38.

În repriza a doua, Claudiu Keșeru și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor (73), iar oaspeții au redus din diferență prin Bayurzhan Turysbek (82).

Selecționerul a povestit la final că a trăit la intensitate maximă meciul și a remarcat că a putut să le transmită agresivitate elevilor săi. „Mi-am pierdut foarte repede vocea, cred că în minutul 30. Emoțiile există la orice debut, în orice funcție. Mă bucur pentru băieți că au înțeles că e un nou început. Mă bucur că le-am dat din agresivitate și cred că am reușit în multe momente. Budescu e într-o formă bună și cred că merita să joace. L-am simțit bine și la antrenamente. În Danemarca mergem să jucăm bine și să facem un meci foarte bun, să scoatem un rezultat bun. Poate putem răzbuna generația care a făcut acel egal în Danemarca în ultimul minut. Am făcut parte din acea națională și știu ce a însemnat acel semieșec care ne-a eliminat”, a declarat Cosmin Contra.

În celelalte partide din grupă, Polonia s-a impus cu 6-1 în Armenia, iar Danemarca a învins Muntenegru, în deplasare, scor 1-0.

Clasamentul Grupei E arată astfel:

1. Polonia 22 p

2. Danemarca 19 p

3. Muntenegru 16 p

4. România 12 p

5. Armenia 6 p

6. Kazahstan 2 p

În ultima etapă, programată duminică, 8 octombrie, se vor juca meciurile:
Danemarca – România
Polonia – Muntenegru
Kazahstan – Armenia
To Top