Actualitate

Coreea de Nord ameninţă ONU cu acţiuni „fizice”

Coreea de Nord a ameninţat marţi cu acţiuni „fizice” după adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei noi rezoluţii cu sancţiuni, calificând acest demers drept „un act terorist dirijat de SUA”, relatează agenţia Yonhap. Noile sancţiuni impuse ca urmare a celor două teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) efectuate recent de Phenian, prevăd inclusiv interzicerea tuturor exporturilor de cărbune nord-coreean.

„Inamicii nu trebuie să uite că suntem gata să luăm măsuri strategice nemiloase, care implică acţiuni fizice, prin mobilizarea deplină a puterii noastre naţionale”, a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului de Pace al Coreii de Nord în Asia-Pacific (structură afiliată Partidul Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană), citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Phenianul a ameninţat luni SUA cu acţiuni dure şi a acuzat Washingtonul de comiterea unei „crime odioase” împotriva sa.

Regimul din Coreea de Nord a declarat că armele sale nucleare nu fac obiectul unor negocieri şi că va continua să combine politica sa de dezvoltare a armelor nucleare cu cea economică .

To Top