Actualitate

Cutremur în tenisul mondial: meciul Dolgopolov-Monteiro investigat pentru BLAT

Cutremur în tenisul mondial: meciul dintre ucraineanul Alexandr Dolgopolov și brazilianul Thiago Monteiro de la turneul de Winston-Salem – competiție care se desfășoară în această săptămână, a fost pus sub investigație de Tennis Integrity Unit, forul care se ocupă de cercetarea meciurilor suspecte.

Deşi pornea ca favorit, Dolgopolov (loc 63 ATP) a pierdut categoric meciul în fața lui Thiago Monteiro (loc 114 ATP), cu scorul de 3-6, 3-6. Suspiciunile Tennis Integrity Unit (TIU) au fost declanșate de modalitatea în care Dolgopolov și-a pierdut serviciile în meci.

“TIU a fost informată de modul de pariere în timpul meciului de duminică dintre Dolgopolov și Monteiro de la turneul ATP din Winston-Salem. TIU va analiza și va lua o decizie corespunzătoare pe baza tuturor informațiilor pe care le avea la dispoziție, ca urmare a înțelegerilor pe care le are cu operatorii de pariuri sportive”, a declarat un oficial al TIU.  

Inițial, Dolgopolov era văzut cu o cotă de 1,36 la anumite case de pariuri și avea 73,5% șanse să câștige, în timp ce Monteiro avea o cotă de 3,28 și șanse de 30,5% să se impună.

Treptat, cota ucraineanului a început să crească, iar cea a brazlianului, să scadă.

După începerea meciului, meciul a fost eliminat definitiv de majoritatea caselor din oferta de pariere live, mai ales după ce Dolgopolov a servit două duble greșeli consecutive în game-ul al patrulea din primul set, în care adversarul a făcut break.

Nu este pentru prima dată când Dolgopolov este bănuit de implicare în meciuri trucate. Alte două meciuri jucate de el, ambele în 2011, împotriva lui Marcos Baghdatis, la Beijing și Moscova, au fost analizate de TIU.

To Top