Actualitate

Cvartetul Ponta – Şova – Teodorovici – Niţulescu a „cântat” la DNA în dosarul „Dragnea – Tel Drum”

Noul dosar „TelDrum” instrumentat pe numele lui Liviu Dragnea conţine mărturiile şi declaraţiile unor importanţi lideri politici precum Victor Ponta, Dan Şova, Eugen Teodorovici şi Teodor Niţulescu – fost prefect de Teleorman, scrie luju.ro. In Ordonanţa emisă de procuroarea DNA Carmen Lăncrănjan în dosarul TelDrum (986/P/2014), politicienii enumeraţi anterior au fost audiaţi ca martori, pentru a da relaţii despre afacerile lui Dragnea. Din document rezultă că “probele” pe care procurorul DNA şi-a bazat raţionamentul că liderul PSD ar fi implicat în Tel Drum au fost doar declaraţiile celor patru politicieni.

 

„Faptul că Liviu Nicolae Dragnea este una dintre persoanele care deţine şi gestionează în fapt Tel Drum SA reiese din coroborarea declaraţiilor martorului Şova Dan cu declaraţile martorului Niţulescu Teodor, cu documentele ridicate cu ocazia percheziţiei domicilare la sediul Tel Drum SA, cu verificările efectuate privind modalitatea prin care obţine beneficiile din urma derularii activităţii infracţionale (tranzacţii imobiliare, beneficii materile pentru persoanele din familia acestuia, relaţiile pe care le are cu membrii grupării). Astfel, fiind întrebat cu privire la aspectele privind interesul pe care Liviu Nicolae Dragnea l-ar fi avut în ceea ce priveşte Tel Drum SA a declarat următoarele: <<Noi nu aveam o convingere, noi ştiam că Tel Drum este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că aceasta companie este a lui, chiar a formulat <<Ştii că este a mea>>. Nu se discuta la colţuri ca Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană. Nu, Tel Drum era a dânsului. (…) Până în 2012 pentru mine era notoriu ca Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine”, se menţionează în Ordonanţa emisă de procurorul DNA Carmen Lăncrănjan.

Mai mult, documentul respectiv menţionează că “Aspectele privind implicarea acestuia în mod activ şi direct sunt confirmate şi de martorul Eugen Teodorovici care indică faptul că a avut discuţii contradictorii cu Dragnea, deoarece acesta avea impresia ca martorul îl pârăse la OLAF, fie pe el, fie Tel Drum. Incidentele şi discuţiile contradictorii între Dragnea şi martorul Teodorovici sunt confimate şi de martorul Ponta”

To Top