Politic

Dacian Cioloș, despre viitorul partid: Vom continua proiectele începute în 2016

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat că organizația nonguvernamentală pe care o va lansa este una cu „obiective politice”.

„E o organizație neguvernamentală cu obiective politice, în măsura în care politica înseamnă să fii preocupat de viața cetății, de ceea ce se întâmplă în societate. Aș vrea, în primul rând, și am vrea, în primul rând, pentru că vor fi parte a acestei asociații, în momentul în care o vom lansa, mai mulți dintre membrii fostului Guvern, la nivele diferite, să continuăm să lucrăm pe anumite proiecte pe care le-am început cât am fost la guvernare și care nouă ni se pare important să fie implementate și în domeniul economic și în domeniul social, în domeniul educației, în domeniul sănătății și așa mai departe”, a afirmat Cioloș, citat de RFI.

Cât privește colaborarea cu alte formațiuni politice, fostul premier a spus că deocamdată nu există „nimic conturat” nici cu PNL și nici cu USR.

„Dacă la un moment dat va fi o decizie în acest sens, o s-o anunț. Deocamdată, nu am nimic conturat sau decis nici cu PNL, nici cu USR. Luăm în calcul foarte serios inclusiv un proiect politic nou, deci un proiect politic, o mișcare politică sau un partid politic. Indiferent de opțiunea pe care o vom avea, obiectivul nostru este să putem contribui la un proiect politic credibil sau o alternativă politică credibilă pentru viitoarele alegeri, dar care să nu aștepte viitoarele alegeri, pentru a veni cu anumite propuneri care să poată să fie implementate până atunci”, a mai precizat Cioloș.

To Top