Actualitate

Decizia care o UMILEȘTE pe Kovesi: DNA condamnată la plata de prejudicii

Judecătorii au aplicat una dintre cele mai mari lovituri procurorilor DNA! S-a întâmplat într-o instanță din București, iar decizia va afecta, pe viitor, toate acțiunile DNA. Concret, DNA a fost condamnată pentru „încătușare excesivă”!

În decembrie 2015, avocatul Robert Roșu a fost reținut de DNA pentru 24 de ore. El a fost dus în instanță cu propunere de arestare preventivă. Ceea ce e și mai important e că totul s-a întâmplat în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa. Însă, cererea de arestare preventivă a fost respinsă de judecători.

Pe 22 februarie 2017, avocatul Robert Roșu a introdus, la Tribunalul București, o acțiune civilă împotriva DNA, având ca obiect “acțiune în răspundere delictuală”. Roșu a acuzat abuzul la care a fost supus prin faptul că a fost încătușat și reținut de DNA Brasov, iar în 15 februarie 2018, Tribunalul București a pronunțat sentința. Decizia judecătorilor, chiar dacă e în primă instanță, e o adevărată lovitură pentru DNA.

Instanța a stabilit că avocatul a fost supus unui abuz, motiv pentru care a obligat DNA la plata a 15.000 lei lei reprezentând prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor “măsuri de încatușare excesive”.

Iata minuta Tribunalului Bucuresti, Sectia a-V-a Civila (dosar nr. 5930/3/2017): “Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Statul Roman reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice si drept consecinta respinge actiunea formulata impotriva acestui parat pentru lipsa calitatii procesuale pasive. Admite in parte actiunea formulata impotriva paratei DNA. Obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 15.000 lei reprezentand prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor masuri de incatusare excesive. Respinge actiunea in rest, ca neintemeiata. Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata. Cu apel in 30 de zile de la comunicare, apel ce se depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a V-a Civila . Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei, conform art.396 (2) Cpc”.

To Top