Actualitate

INCREDIBIL! Episcopul Corneliu Bârlădeanu poate sluji în continuare

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a analizat luni înregistrarea video în care episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu, întreţine relaţii sexuale cu un elev de la teologie, însă nu a fost luată o decizie finală în privinţa caterisirii prelatului. Sefii bisericii ortodoxe au demarat o anchetă în acest caz, insă până aceasta va fi finalizată episcopul pederast poate sluji în continuare.

Vicarul administrativ Marian Timofte de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei a declarat, luni, că în urma vizionării filmuleţelor prezentate de mass-media „unul dintre personaje pare a fi episcopul Corneliu Bârlădeanu”. Cu toate acestea, biserica va face o anchetă, iar abia la final se vor trage concluzii. “Dacă ce am vizionat astăzi este real, cu certitudine episcopul va fi caterisit”, susţine Marian Timofte.

Si purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat că „la nivelul Sinodului Mitropolitan a început o analiză dată fiind amploarea dezbaterii acestui caz.

Episcopul Huşilor, Corneliu Bârladeanul, este unul dintre cei doi protagonişti ai unui film porno dat publicităţii de presa tabloidă. În filmuleţ episcopul Corneliu Bârlădeanu a fost surprins alături de un alt bărbat în timp ce se sărutau pasional şi recurgeau la gesturi şi intime. Dacă se va lua cea mai aspră măsură de către arhiereii Moldovei și Bucovinei, P.S. Corneliu Bârlădeanu poate fi exclus din rândurile clerului, dar numai după ce cazul va ajunge la Sfântul Sinod, de la București. Aceasta dacă Bârlădeanu nu va alege singur să dezbrace sutana, definitiv.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a recunoscut că este pentru prima oră când BOR se confruntă cu un astfel de scandal uriaș, mai ales prin înalta funcție a celui acuzat de pederastie.

Reamintim că scandalul a început în urmă cu câteva săptămâni în urmă, când trei preoți din eparhia Hușiului l-au acuzat pe episcop de mai multe fapte grave. După ce au fost reținuți pentru șantaj, în urma unor percheziții efectuate la domiciliile acestora au fost descoperite mai multe filmulețe compromițătoare, cu episcopul în ipostaze deocheate alături de un tânăr viitor prelat.

To Top