Actualitate

Deputat UDMR, îndemn pentru secui: „Catalonia, Lombardia și Veneto transmit un mesaj important la care Transilvania ar trebui să fie atentă”

Deputatul UDMR de Mureș, Zsolt Biro, a scris într-o postare pe pagina sa de Faceook că Transilvania și Ținutul Secuiesc ar trebui să urmeze exemplul regiunilor Catalonia, Lombardia și Veneto în privința autonomiei.

Autonomia este soluția. Catalonia, Lombardia și Veneto, trei regiuni europene, sunt regiunile cele mai vizible (dar putem continua cu aspirațiile regionale tot mai puternice, indiferent dacă ne gândim la scoțieni, irlandezi sau la partid regional din Silezia), care transmit astăzi un mesaj important la care Transilvania ar trebui să fie atentă” susține deputatul UDMR.

Zsolt Biro spune că autonomia va avea efecte pozitive în ceea ce privește politica de securitate, oferind stabilitate şi susţine că la nivel european se poate constata o deschidere față de acest subiect.

Catalonia și-a declarat independența în urma unui referendum considerat ilegal de Curtea Constituțională a Spaniei, iar autonomia regiunii a fost suspendată până la alegerile ce vor fi organizate pe 21 decembrie.

Executivul regiunii a fost demis iar legislativul dizolvat în timp ce membrii ai guvernului sunt cercetați pentru rebeliune, revoltă și delapidare de fonduri publice. Președintele Cataloniei a părăsit țara, plecând la Bruxelles.

Liderii europeni au precizat în repetate rânduri faptul că nu își doresc o Europă fărmițată, scăzând capacitatea Uniunii Europene de a fi relevantă pe plan mondial.

To Top