Actualitate

Dezvăluiri bombă despre acoperiții din presă

Chris Terheș, preot reprezentant al comunității române de peste ocean, dezvăluie relația dintre procurori şi jurnalişti. El prezintă pe Facebook o „relaţie operativă” avută de procuroarea Elena Rădescu cu jurnalistul Dincă Dan Alexandru (ulterior purtător de cuvânt la Ministerul Agriculturii, acum om de afaceri în Buzău).

Acesta ar fi anunţat-o în 2002 despre iminenta publicare în cotidianul “România Liberă” a unui material despre mafia petrolului din Bihor, susţine Chris Terheș. Acesta precizează că procuroarea Elena Rădescu a condus controlul de fond al Inspecţiei Judiciare la DNA lunile trecute şi, împreună cu alte două procuroare-inspector, nu au găsit nicio neregulă la DNA.

„Se vorbeste mult despre <<acoperitii>> serviciilor din presa. Sa stiti, insa, ca si procurorii au <<cartitele>> lor in presa. Adica vorbesti cu un jurnalist si respectivul merge si da raport nu doar ofiterului de legatura, ci si procurorului. Un astfel de caz este <<relatia operative>> avuta de procuroarea Elena Rădescu cu un jurnalist pe nume Dinca Dan Alexandru, care a anuntat-o in 2002 despre iminenta publicare in Romania Libera a unui material despre mafia petrolului din Bihor. Pentru cei care nu stiu, procuroarea Elena Rădescu este cea care a condus controlul de fond al Inspectiei Judiciare la DNA lunile trecute. Aceasta, impreuna cu inca 2 procuroare inspector, a declarat ca nu a gasit nici o neregula la DNA, cu toate ca de 10 ani nu s-a facut un control de fond la aceasta institutie. Cautand una alta despre Elena Rădescu am aflat lucruri foarte interesante. Stiati, de exemplu, ca Elena Rădescu a fost colega cu procurorul Cristian Panait in dosarul lui Alexandru Lele? Dupa ce Panait s-a ori a fost sinucis, a preluat ea dosarul. Pentru moment va oferim un proces verbal care atesta legatura procuroarei Radescu cu o <<cartita>> din presa”, scrie Chris Terhes, preşedintele Romanian Community Coalition din SUA.

To Top