Actualitate

DNA a pus ochii pe afacerea „Cumințenia Pământului”

DNA a deschis un dosar penal și a solicitat documente privind procedura prin care Ministerul Culturii, în perioada lui Dacian Cioloș, a încercat cumpărarea sculpturii „Cumințenia Pământului”.

Actualul Ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, spune că nu înțelege cum s-a ajuns la un cost de 11 milioane de euro și afacerea are deja iz de DNA. „Am cerut să mi se spună cum s-a ajuns la acest buget. Din păcate, nu am încă o informație(…). Dacă sculptura <<Cumințenia Pământului>> va fi din nou scoasă la vânzare, mi-ar plăcea să exercităm dreptul de preempţiune. Mă angajez să aduc în fața Guvernului o nouă procedură de negociere”, a declarat Lucian Romașcanu, miercuri, la Antena 3.

Acum, Ministerul Culturii analizează modalitatea prin care să restituie banii încasați din donații. „Rambursarea sumelor, circa 6 milioane de euro, se face contra unor comisioane. Suntem într-un proces de discuție cu Ministerul Finanțelor pentru a găsi modalitatea legală și banii pentru aceste comisioane. Există o estimare la 200.000 de lei”, a mai spus ministrul.

To Top