Actualitate

Dorel lovește la Craiova: stadionul oltenilor fuse proiectat greșit și trebuie refăcut

Noul stadion din Craiova nu va fi inaugurat în această vară și va suporta o nouă amânare până la darea în folosință, din cauza unor lucrări făcute greșit. Inițial, conform proiectului, stadionul trebuia inaugurat în noiembrie 2016.

Universitatea Craiova mai are de așteptat până în când va putea juca fotbal pe noul stadion din Bănie. Motivul: noua arenă are nevoie de modificări, pentru că a fost construită greșit. Conform prosport.ro, “documentele publicate pe siteul Ministerului Dezvoltării sunt aiuritoare”.

Drept urmare, arena va fi mai lată, dar va pierde 10 metri din înălțime, mezaninul devenind etajul unu,  iar pereții au fost refăcuți, după ce un studiu de vânt în tunel aerodinamic a relevat că, în conformitate cu planul făcut în 2014, arena nu ar fi fost rezistentă.

Conform proiectului, stadionul trebuia inaugurat în noiembrie 2016, însă a suferit o amânare pentru februarie 2017. Apoi pentru martie 2017. Apoi încă una pentru iulie 2017… Cel mai probabil, arena în care s-au investit 50 de milioane de euro va fi gata cel mai devreme în noiembrie 2017, deși se dorea să fie gata în iulie, la doi ani de la începerea construcției.

To Top