Actualitate

Dragnea i-a buimăcit pe liderii PSD cu anunţul privind Congresul Extraordinar

Anunţul făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, referitor la convocarea unui congres extraordinar în luna martie i-a luat prin surprindere pe mai mulţi lideri ai partidului care participă la reuniunea Comitetului Executiv Naţional.

„N-am auzit să fie vreo nevoie atât de presantă în momentul acesta, dar, dacă ştiţi ceva, să-mi spuneţi şi mie”, a afirmat preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. „Atunci va propune lucrul acesta şi vom discuta. Evident, dacă va propune lucrul acesta, ne va da şi motivaţia necesară. Nu e propunerea mea şi nu aş vrea să iau pe seama mea această propunere. Depinde ce se doreşte. Dacă dorim să accelerăm (n.r. – programul de guvernare), au fost nişte momente foarte complicate care au dus la unele întârzieri şi din punctul acesta de vedere”, a precizat Buzatu.

Întrebat dacă este nevoie de un vot de încredere în partid, Buzatu a arătat că „nu s-a pus problema”. Totodată, el consideră că desemnarea unui candidat la prezidenţiale ar trebui rezolvată: „La un moment dat vom discuta. Nu ştiu dacă congresul din martie va fi dedicat acestei chestiuni, dar e o chestiune importantă pe care PSD trebuie să o rezolve”.

Liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, a auzit despre congres în maşină, pe drum de la Palatul Parlamentului către sediul PSD.

„O să vedem care este motivaţia. Am aflat şi eu – acum vin de la Parlament – în maşină, o să vedem care este motivaţia şi, dacă… s-ar putea să fie nevoie pentru – să spunem – revigorarea documentelor programatice ale partidului. N-are legătură neapărat cu Guvernul sau… Trebuie să ne spună motivaţia”, a arătat Valeca.

Întrebat dacă este nevoie de reconfirmarea lui Liviu Dragnea la conducerea PSD, el a spus: „Nu! După părerea mea, nu!”.

Vicepreşedintele PSD Doina Pană a mărturisit că a auzit despre acest anunţ de la jurnalişti.

„E prima oară când aud. Având în vedere că urmează un an electoral, e posibil (n.r. – să fie nevoie de un congres). Nu ştiu. Nu m-am gândit, dar sigur vom discuta la CExN”, a spus deputatul PSD.

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, apreciază că nu este nevoie de un congres: „Nu este nevoie. Partidul este unit, avem un preşedinte ales… Pentru ce ne trebuie congres?”.

Ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb, vicepreşedinte al PSD, susţine propunerea făcută de Liviu Dragnea.

„România are nevoie de un proiect major şi eu susţin propunerea pe care a făcut-o domnul preşedinte Liviu Dragnea şi sper să avem un congres care să aibă un rezultat al construcţiei pentru România”, a argumentat Plumb.

To Top