Actualitate

Dragnea vrea Congres Extraordinar PSD. Cere vot și pentru reconfirmarea sa ca lider

Liviu Dragnea a făcut un anunț care a luat prin surprindere tot partidul, chiar înainte de ședința CexN: va cere convocarea unui Congres extraordinar PSD, în luna martie. ”Voi cere vot pentru mine, ca președinte al partidului”, a declarat Dragnea. Anunţul referitor la convocarea unui congres extraordinar în luna martie i-a luat prin surprindere pe mai mulţi lideri ai PSD care participă la reuniunea Comitetului Executiv Naţional.

”Azi voi propune CExN convovarea unui Congres extraordinar. Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri aprinse în societatea românească, care este plină de turbulenţe, dezbateri în mai multe domenii, în economie, fiscalitate, sănătate, educaţie, justiţie, salarii, pensii, şi PSD trebuie să aibă o poziţie foarte bine definită, foarte clar definită în cadrul acestor dezbateri. Societatea românească în ansamblu trebuie să aibă nişte clarificări şi, bineinţeles, şi PSD. Vreau să redefinim şi să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupuri nedemocratice şi ilegitime asupra instituţiilor democratice. Vreau, de asemenea, să ne implicăm serios în democratizarea societăţii româneşti şi în a pune instituţiile de forţă în matca lor constituţională. Vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de deavoltare pe termen lung din istoria României. Astea sunt principalele motive pe care le voi prezenta colegilor mei astăzi pentru a convoca în martie un Congres extraordinar al PSD”, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă la acest Congres extraordinar va cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte PSD, Dragnea a răspuns: „Categoric, da”.

El a adăugat că cei din PSD pot face şi alte propuneri pentru ordinea de zi.

„Astăzi o să definim o comisie de organizare a congresului, dacă va fi cazul, şi o comisie de lucru pentru eventuale modificări ale statutului. Colegii mei pot face propuneri. La acest congres este şi cadrul, zic eu, cel mai bun pentru ca şi cei care au făcut scrisori şi le-au tot transmis să le susţină şi să le dezvolte, că vreau să adoptăm şi un proiect politic major al partidului”, a menţionat el. Dragnea a arătat că la acest congres nu va fi stabilit candidatul la prezidenţiale al PSD, motivând că „este mult prea devreme”, a precizat liderul PSD.

Reamintim că mai multe voci din PSD au cerut Congres Extraordinar înainte ca fostul premier Mihai Tudose să-și anunțe demisia.

“Partidul are nevoie în primăvară de un Congres pentru a se discuta strategia pentru viitor. Congresul ar trebui să stabilească în primul rând candidatul la prezidențiale. Este nevoie ca oamenii din partid să se strângă și să stabilească o nouă strategie, după ce timp de un an de zile ne-au făcut pulbere tot felul de persoane, mai mult sau mai puțin pricepute”, spunea, în decembrie anul trecut, fostul lider PSD Adrian Năstase.

To Top