Actualitate

Dumitru Iliescu: „SRI s-a implicat în construirea de dosare penale unor politicieni (…) Se pregătește un nou caz Belina”

Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, a declarat după audierea sa la Comisia parlamentară pentru controlul SRI că persoane din Serviciu s-au implicat în “construirea” de dosare penale unor oameni politici. Totodată, acesta a mai remarcat faptul că se pregătește un nou “caz Belina”, din viitorul „lot” urmând să facă parte ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

“Am făcut referire la modul în care s-au întocmit unele dosare penale și aici am abordat dosarul domnului Voicu, domnului Voiculescu, doamnei Olguța Vasilescu, domnului Greblă, dar și dosarul Belina, având în vedere datele pe care le-am avut înainte de a se face publice elementele din dosarul Belina și am adus comisiei și dovezi din care rezultă că asemenea elemente se cunoșteau înainte ca ele să fie publice. Elementul comun al lor este implicarea SRI în construirea acestor dosare”, a spus Iliescu la comisia parlamentară de anchetă a SRI.

El a adăugat că reprezentanți ai SRI care s-au implicat în “construirea” de dosare “au vizat persoane care erau incomode și, în general, pentru cele care erau incomode se căutau căi de a fi scoase din zona de decizie politică și din zona de decizie administrativă”.

În ce privește dosarul lui Cătălin Voicu, fostul şef al SPP a spus că “Florian Coldea a mers la Morar și a cerut arestarea lui Voicu”.

“Nu a fost o dată, ci de două ori. Morar a refuzat să se implice într-o asemenea acțiune și atunci Coldea a mers la Kovesi. Atunci s-a decis modul în care să fie arestat Voicu. Despre dosarul lui Voiculescu am făcut referire la modul în care s-a pregătit faza finală a procesului, cu arestarea domnului Mustață, cu modul în care a fost numită Camelia Bogdan să judece și că în trei zile a văzut un camion de volume care făceau parte din dosarul respectiv și modul în care s-a dat soluția în cazul respective”, a arătat Iliescu.

În acest contex, Dumitru Iliescu a arătat a denunțat “atacul statului paralel” asupra a patru instituții ale statului, una dintre acestea fiind Guvernul. El a afirmat că se pregătește un nou “caz Belina”, din viitorul “lot” urmând să facă parte ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

El a precizat că mai sunt alți miniștri vizați, dar nu a dorit să detalieze foarte mult.

Referitor la cazul Belina, Dumitru Iliescu a adus în atenția comisiei o corespondență pe care a avut-o cu o “persoană din presă” în data de 20 august, respectiv 28 august 2017.

To Top