Actualitate

Ecaterina Andronescu atac devastator la conducerea PSD

Fostul ministru Ecaterina Andronescu şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, deşi nu este susţinută de filiala PSD Bucureşti, organizaţia din care face parte. După depunerea candidaturii, Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD, a lansat un atac la actuala conducere a partidului.

Ecaterina Andronescu a afirmat că nu trebuia să se organizeze alegeri, ci era nevoie de un Congres în care să se vină cu un proiect de ţară şi să ofere explicaţii pentru prăbuşirea PSD în sondaje.

„La Comitetul Executiv al PSD s-a stabilit că pentru posturile de vicepreședinți este nevoie de o susținere a organizației, iar organizația PSD București, așa cum era firesc a susținut-o pe Gabriela Firea. Nu aș fi acceptat eu ca una dintre propuneri să nu fie doamna Gabriela Firea. Pentru fiecare regiune de dezvoltare, așa cum se știe deja avem un candidat-domn și un candidat-doamnă. Astfel, pentru regiunea București a depus doamna Firea, iar eu am decis să depun dosarul pentru funcția de președinte executiv,” a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a mai adăugat că, dacă tot se organizează alegeri, era normal să se organizeze pentru toate funcţiile, inclusiv cea ce preşedinte de partid.

„Eu sunt de 22 de ani în partid și n-ați auzit vreodată să stârnesc vreo revoltă ca să afectez în vreun fel imaginea partidului. Acest Congres Extraordinar se convoacă în momentul în care ai un document programatic, un fel de proiect pentru țară, pe care eu mi l-aș fi dorit să îl dezbatem și să nu facem alegeri,” a mai spus senatorul PSD.

PSD Bucureşti a decis miercuri seara să îi susţină pe Gabriela Firea şi Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi. Pentru funcţia de preşedinte executiv, organizaţia de Bucureşti o propune pe Viorica Dăncilă.

Congresul PSD în care se vor alegere noii vicepreşedinţi, preşedintele executiv şi secretarul general va avea loc sâmbătă, 10 martie, la Sala Palatului.

To Top