Actualitate

Elena UDREA, făcută KO în „Gala Bute”: 6 ani de închisoare. CU EXECUTARE!

Elena Udrea a fost condamnată definitiv, astăzi, la o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar, Rudel Obreja – fost preşedinte al Federaţiei Române de Box a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, iar Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Udrea, a primit 3 ani de închisoare cu executare. Reamintim că Elena Udrea a anunţat din Costa Rica că nu se va întoarce în ţară în cazul în care va fi condamnată la închisoare.

 

Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi a respins cererea de repunere pe rol formulată de inculpaţi şi a admis apelul DNA numai pe un aspect legat de pedepsele accesorii dispuse în cazul lui Rudel Obreja, astfel că decizia luată pe fond a rămas în mare parte neschimbată.

In afara condamnărilor menţionate anterior, judecătorii au mai decis:

  • Ion Ariton – fost ministru al Economiei, menţinerea achitării;
  • Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea) – 18 luni de ţnchisoare cu suspendare;
  • Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului) – 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere;
  • Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naţionale de Investiţii) – 3 ani de închisoare cu suspendare;
  • Dragoş Marius Botoroagă (administrator firmă) – 30 luni închisoare cu suspendare.

ÎCCJ a mai decis ca Elena Udrea să plătească aproape 3.000.000 de euro despăgubiri. In cazul lui Rudel Obreja instanţa a dispus confiscarea sumei de 3.000.000 lei şi obligarea la plată, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Euro Box Promotion S.R.L. (fostă S.C. Europlus Computers S.R.L.), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, a sumei de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile.

To Top