Actualitate

Energia electrică se SCUMPEŞTE: Creşterea preţurilor, în atenţia guvernanţilor

Ca urmare a faptului că preţurile au explodat pe bursa de energie electrică, atingând un nivel record faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Ministerul Energiei a dispus o serie de măsuri, precum eventuale metode de intervenţie în piaţă.

Ministerul Energiei a transmis către Consiliul Concurenţei semnalele primite din piaţă privind posibile înţelegeri neconcurenţiale între producători de energie din România, pentru a fi analizate de către autoritatea compententă. In paralel, Ministerul Energiei va începe o analiză privind cauzele producţiei scăzute din hidrocentrale, aportul energiei hidro în asigurarea consumului României fiind în această perioadă mai mic decât în mod obişnuit.

Analiza îşi propune să verifice dacă producţia Hidroelectrica este afectată de debitele reduse ale râurilor interioare sau este cauzată de o exploatare defectuoasă a hidroagregatelor.

Potrivit Ministerului Energiei, în prezent, necesarul de consum este de 7.500-8.000 de MW, cu peste 1.000 de MW mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Din acest motiv, pe fondul producţiei mai scăzute din hidrocentrale şi al creşterii consumului, România şi-a asigurat necesarul de electricitate cu o contribuţie consistentă în sistem a producătorilor pe cărbune şi gaze, ale căror costuri de producţie sunt mai ridicate.

To Top