Actualitate

EXCLUSIV: Nominalizarea lui Dăncilă i-a aparţinut exclusiv lui Dragnea, nu CEx ! Liderul PSD o voia prim-ministru pe teleormaneancă încă din 2017

Luni seara, imediat după demisia lui Mihai Tudose din funcţia de premier, liderul PSD, Liviu Dragnea, susţinea că el nu va mai face propunerea de premier, ci acest atribut va aparţine exclusiv membrilor Comitetului Executiv al PSD. Cu toate acestea, limbajul non-verbal al lui Dragnea din momentul declaraţiilor arăta că acesta nu spune adevărul. Astăzi, după nominalizarea teleormănencei Vasilica Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier, Dragnea a declarat că propunerea a fost înaintată de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, și nu de el. Si de această dată minciună! Dovada? Articolele apărute în cursul anului 2017, imediat după criza guvernamentală produsă în urma retragerii sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu. Atunci, liderul PSD, dar şi mai mulţi pesedişti şi analişti politici declarau public că alegerea noului premier este în mâna lui Liviu Dragnea, iar acesta o va propune pe Viorica Dăncilă!

 

 

Ce s-a întâmplat atunci astfel încât Liviu Dragnea să renunţe la Viorica Dăncilă şi să îl aleagă pe Mihai Tudose (personaj pe care a refuzat să-l nominalizeze, în ianuarie 2017, în guvernul Grindeanu chiar şi pe un post de ministru sau de secretar de stat pe motiv că este omul sistemului paralel) este uşor de înţeles. Atunci, din dorinţa de a-şi rezolva situaţia juridică, Dragnea a făcut pact cu sistemul (inclusive cu Klaus Iohannis) şi, sfătuit de Florian Coldea (camaradul lui Kovesi) l-a nominalizat pe Mihai Tudose premier în locul lui Dăncilă. Motivul e simplu: Tudose era mai util cauzei sale personale căci era pupila sistemului, făcuse Academia de Informaţii a SRI şi avea un doctorat girat de cuplul Gabriel Oprea & Florian Coldea – creatorii Binomului SRI – DNA.Intre timp însă, se pare că Dragnea a realizat că sistemul a trădat şi nu îi va albi dosarele, ba chiar va acţiona să-I debarce de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor. Aşa că Dragnea a acţionat urgent, l-a debarcat şi pe Tudose, şi a revenit la dragostea sa dintâi: teleormăneanca Vasilica Viorica Dăncilă – omul său de încredere.Aşa că se înşeală oricine îşi închipuie că nominalizarea noului premier Dăncilă a fost decizia Consiliului Executiv al PSD, ori a vicepreşedintelui Bădălău.A fost exclusiv alegerea lui Dragnea, cu vocea lui Bădălău!Lucrul acesta o ştiu chiar liderii PSD care au refuzat public din start orice nominalizare de premier cunoscând intenţia lui Dragnea de a o numi pe pupila sa, Vasilica Viorica Dăncilă, dar mai ales setea de răzbunare a liderului PSD în cazul în care cineva are curajul de a cârti în front deoarece acesta nu poate fi schimbat nici măcar de un Congres, ţinând cont de faptul că a fost ales prin vot direct de membrii de partid.

Viorica Vasilica Dăncilă a făcut parte tot din categoria femeilor blonde și atrăgătoare. Ea este un vechi membru PSD, partid în care a intrat odată cu Sorin Grindeanu, ca să luăm un reper familiar, în 1996.

Ascensiunea ei politică îl are ca reper pe Liviu Dragnea, fiindcă odată cu trecerea acestuia de la șefia PD la PSD Teleorman, Dăncilă devine șefă a femeilor PSD din Videle, apoi chiar a PSD Videle, trece la nivel județean, apoi ocupă funcții politice la nivel național iar din 2015 este șefa femeilor social democrate la nivel național. Blonda nu este o persoană cunoscută la nivel național, nu este nici o prezență remarcabilă în media. Ea s-a distins doar prin câteva luări de poziție în PE, mai ales în ultimul mandat. De precizat că nu are experiență în activitatea guvernamentală, iar cunoștințele sale pe plan diplomatic fiind mai degrabă tangențiale, legate de activitatea europeană.

 

 

To Top