Actualitate

EXPLOZIV: Brucan l-a ajutat pe Soros, în ianuarie 1990, să-și facă rețea în România!

Fostul director al Serviciului de Informații Externe (SIE), Cătălin Harnagea, a vorbit, miercuri seara, la emisiunea “Sinteza zilei” difuzată la Antena 3, despre puterea ONG-urilor de a destabiliza guvernele țărilor, putere despre care două think-tank-uri americane avertizau încă din 1989. ”În 1989, după think-tank-uri americane scoteau pe piață un studiu care spunea că în maxim 25 de ani, ONG-urile vor putea deveni mai puternice decât guvernele statelor, dând și anumite formule. Americanii au înțeles pericolul și anume că ONG-urile vor putea prelua funcțiile guvernamentale iar politicul ar dispărea”, a spus Harnagea.

El a arătat că în anii care au urmat, Soros și-a extins influența pentru partea de est a Europei, unde multe țări abia ieșeau de sub comunism. Fostul şef al SIE a dezvăluit că în 1991 Soros i-a explicat cum reușește să-și finanțeze numeroasele ONG-uri din întreaga lume: ”Mi-a spus că banii nu îi dă din buzunar. A spus: Profitul pe care îl fac anual, statul american mi-l deduce. Iar dacă eu finanțez ONG-uri, atunci statul american este mulțumit și nu mă pune să plătesc alte taxe. Ceea ce statul american trebuia să încaseze, Soros a folosit acei bani pentru rețelele pe care le vedeți”.

La rândul său, Mihai Gâdea a dezvăluit că George Soros, controversatul miliardar aflat în mijlocul tuturor conspirațiilor legate de acțiunile civice din România, s-a aflat în primul avion civil care a aterizat pe Aeroportul Otopeni, imediat după Revoluție. De altfel, informația nu a fost una secretă, ci doar uitată de opinia publică. Însuși Soros a dezvăluit această informație, într-o apariție televizată la un post de televiziune de la noi din țară: “Am venit aici după înlăturarea lui Ceaușescu, în ianuarie 1990, cred că am sosit cu primul avion civil care a aterizat în București. Încă mai erau soldați aliniați pe drumul spre oraș, îmi amintesc că era zăpadă. România se mai afla încă în stare de criză, dar revoluția era deja terminată”.

Soros a venit pe 5 ianuarie 1990 la București la bordul avionului personal, împreuna cu o femeie, cu acoperire diplomatică. A mers direct la sediul GDS și s-a întâlnit cu cominternistul Silviu Brucan

De subliniat că pe 5 ianuarie 1990, Soros a aterizat pentru prima oară la București la bordul avionului personal, împreuna cu o femeie, cu acoperire diplomatică. El a mers direct la sediul Grupului de Dialog Social (GDS), sediu repartizat de cominternistul Silviu Brucan în numele FSN în fostul local UTC al lui Nicu Ceaușescu din Calea Victoriei 120.
Atunci, Soros s-a întâlnit cu Silviu Brucan si l-a numit pe pe Alin Teodorescu în funcţia de director al GDS și al nou înființatei fundații Soros – filiala România, al cărei buget inițial a fost de 1.000.000 USD.

Tot Soros a susținut crearea unui săptămânal numit “Revista 22”, avându-l ca redactor-șef pe Stelian Tănase și pe Dan Pavel redactor sef adjunct și înființarea pe lângă fundația Soros de ONG-uri satelit, intitulate apărătoare ale drepturilor omului.

Practic prin aceste construcţii manipularea a fost principala armă folosită de acest grup anti-românesc, trecut în subordinea lui Soros, pentru a-şi ascunde scopurile reale şi pentru a controla publicul din România.

Pentru a accede și apoi a-și menține puterea, pseudo-elita intelectuală a GDS avea nevoie de un număr suficient de mare de indivizi formați pe un anumit tipar care să le servească interesele, evident cu viziuni, aspiraţii impuse și limitate.

Reţeaua Soros din România: politicieni, oameni din servicii secrete, oameni de cultură, jurnalişti

De aceea, primul obiectiv trasat GDS-ului de către Soros a fost acela de a fabrica lideri de opinie în mediile intelectuale, profitând de dorința acestora de după 1989 de a se afirma în acțiuni practice cu orice preț (mai precis de a parveni), acceptând să lanseze astfel în spaţiul social mesaje nocive pentru poporul român. 

De precizat că printre bursierii lui Soros din România s-au numărat nume importante din politica, jurnalism si din societatea civilă:

Sandra Pralong (pe numele real Sandra Marilyn Andreea Budiș, fost consilier al preşedintelui Emil Constantinescu şi consilier al actualului preşedinte Klaus Iohannis)

Kelemen Hunor – preşedintele UDMR

Edward Helvig – șef al SRI (fost director General al Institutului de Studii Sociale, fost consilier al Ministrului de Interne, C. Dudu Ionescu, fost consilier al lui Mugur Isărescu, fost deputat de Bihor, fost europarlamentar)

Alin Teodorescu – sociolog (primul președinte al GDS, consilier al premierului Adrian Năstase, ministru cancelar, șeful Cancelariei Primului Ministru Adrian Năstase, fondator IMAS)

Mihai-Răzvan Ungureanu (ex-consilier al Președintelui Iohannis, ministru de externe între 2004 – 2007, șef al SIE între 2007 – 2012, premier al României între februarie 2012 – mai 2012)

Victor Rebengiuc – actor

Cristian Pârvulescu – politolog şi președinte al Asociației „Pro Democrația”,

Horia Roman Patapievici – filosof (membru al CNSAS între 2000 – 2004, președinte al ICR între  2005 – 2012)

Mircea Toma – activist ActiveWatch

Vladimir Tismăneanu – politolog (președinte al Comisiei Prezidenţiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România)

Sabina Fati – jurnalist “Revista 22”

Andreea Pora – jurnalist

ROGER STONE – consilier pentru patru președinți ai SUA: „Soros este un infractor internațional. Folosește forumuri „Open Society” pentru a răsturna guverne alese democratic. Vrea totalitarism global”.

Intr-un recent comunicat al Ministerului de Externe al Israelului, miliardarul american George Soros este denunțat că „evocă amintiri triste și, în același timp, propagă ura și teama”. De asemenea, consultantul politic american și colaborator al patru președinți ai SUA, Roger Stone, susţinea într-un interviu pentru cotidianul “Adevărul” că Soros se folosește de organizațiile pe care le finanțează pentru a răsturna guverne.

”Dacă ai impresia că este rău comunismul, îți poti imagina o lume dominată de George Soroș? Poate că îți oferă o bursă, dar îți ia libertatea. Soroș folosește aceste Forumuri „Open Society” (numele fundației mamă înființată de Soroș – n.r.) pentru a răsturna guverne alese democratic. Vrea totalitarism global. Vrea să ia libertatea oamenilor și cred că e un infractor internațional. Cred că implicarea sa în SUA, în Europa, în România, în Ungaria… Urmărește să vă dea jos Guvernul și să vă aducă la un sistem mult mai rău decât era pe vremea lui Ceaușescu”, a spus Roger Stone.

To Top