Actualitate

EXPLOZIV: Ce pericol ascunde apa de la robinet !

Apa de la robinet este extrem de periculoasă, spun cercetătorii britanici, care au descoperit că aceasta conține particule de plastic. Mai grav, respectivele particule se regăsesc și în bere, miere și zahăr, dar şi în aerul respirat.

Potrivit un studiu realizat la comanda “The Guardian”,  miliarde de oameni consumă apă contaminată cu particule din plastic. Astfel, numărul mediu de fibre de plastic găsite în 500 de mililitri de apă variază de la 4,8 în SUA la 1,9 în Europa.

SUA este statul cu cea mai mare rată de contaminare, de 94%. În Europa, avem cele mai mici rate de contaminare.  Marea Britanie, Germania și Franța se situează la 72%.

Principalele probleme ale contaminării sunt două: nanoparticulele de plastic, care pot penetra celule sau organe și chimicalele sau bacteriile care se atașează de microfibre. Ultimele analize pe tema contaminării cu plastic pictează o imagine sumbră a poluării globale.

Un alt studiu din Germania a descoperit microparticule de plastic în toate cele 24 de sortimente de bere analizate, dar și în miere sau zahăr. În Paris, cercetătorii au descoperit microfibre de plastic inclusiv în aerul respirat.

To Top