Actualitate

EXPLOZIV: O companie rusească, acționar la ziare.com

O societate comercială rusească, Moskovskoe Predstavitelstvo Firmy NCH Advisors, Ink, (SSHA), a intrat în acționariatul societății comerciale care deține, printre altele, pachetul majoritar de acțiuni la Libra Bank și siteul de știri ziare.com., scrie pe facebook jurnalistul Silviu Sergiu.

„O societate comercială rusească a intrat în acționariatul societății comerciale care deține, printre altele, pachetul majoritar de acțiuni la Libra Bank și siteul de știri ziare.com. Este vorba de Moskovskoe Predstavitelstvo Firmy NCH Advisors Ink, (SSHA). Informația este disponibilă accesând Orbis Directory, baza internațională de date a Bureau van Dijk. Primele informații pe această temă sunt disponibile din ianuarie 2017.

Moskovskoe Predstavitelstvo Firmy este, potrivit informațiilor disponibile pe Internet, o agenție de publicitate cu sediul la Moscova, Rusia. Societatea comercială rusească este partener, în cadrul NCH Advisors, al grupului american NCH Capital Ink. Americanii dețin 75% din NCH Advisors, dar participația rușilor nu este menționată.

În România, NCH Advisors este acționar majoritar la societăți din domeniul bancar (Libra Bank) și IT/internet (Netbridge, Active Soft).

O bună parte din participațiile majoritare deținute în România sunt administrate prin fondul de investiții Broadhurst Investments Limited, un offshore din Cipru.

NCH Advisors este unul dintre cei mai mari investitori în piața de Internet din România, deținând majoritatea acțiunilor în companii precum Active Soft (ziare.com, bestmusic.ro, metalhead.ro, 220.ro), Vodanet (acasa.ro, ele.ro), NetBridge (trafic.ro, boom.ro), Realmedia Network (imobiliare.ro), iMedia (eva.ro, cinemagia.ro, automarket.ro) etc. (Sursa: Wikipedia)

New Century Holdings (NCH) Capital Ink este un grup american de investiții în țările din Europa Centrală și de Est. Potrivit www.nchcapital.com, grupul a fost înființat în 1993 și administrează active de peste 3,5 miliarde dolari în Federația Rusă și alte țări din fostul bloc comunist, printre care și România.

NCH Capital Ink se află pe piața românească din anul 1994 și administrează participații majoritare și minoritare la peste 300 de companii românești.

Grupul îi are drept acționari pe NCH Advisors Ink, George Rohr, Gregory Katz, Edward Charles Parisi și Moris Tabacinic. Așadar, prin NCH Advisors Ink, rușii au intrat și în acționariatul firmei- mamă, respectiv al NCH Capital Ink. Inițial, New Century Holdings (NCH) era deținută de Consol Energy Ink, ce avea, la rândul ei, trei acționari: BlackRock, Green Capital Ink și Southeastern Asset Management. George Rohr și Moris Tabacinic sunt cumnați.

Iată ce scrie site-ul NCH Capital Ink despre cei doi:

George Rohr a început să investească activ în active din Rusia și Europa de Est la scurt timp după prăbușirea URSS. El și Moris Tabacinic au fost printre cei mai vechi participanți occidentali la oportunitățile de privatizare oferite de mai multe piețe din regiune. Ei au fondat NCH Capital în 1993. Interesul domnului Rohr în regiune a început ca urmare a unei oportunități legate de mass-media pe care a urmărit-o în Rusia în 1991.George Rohr şi-a început cariera la Newsweek, Inc. în 1978, în calitate de director al proiectelor speciale. Ulterior, a înființat o companie de publicare medicală pe care a vândut-o în 1986 și apoi a achiziționat alte două companii de servicii de informare, dar ambele le-a vândut ulterior marilor companii de servicii de informații din America de Nord. Dl. Rohr a obținut o diplomă în economie de la Harvard College și un MBA de la Harvard Business School. 

Moris Tabacinic a fost un investitor activ în Rusia și Europa de Est de peste 16 ani. Din 1976 până în 1991, a condus o serie de evoluții de succes în domeniul pieței emergente și a fost responsabil pentru gestionarea unei afaceri de fabricare a îmbrăcămintei de familie. După prăbușirea URSS în 1991, Tabacinic a început să investească activ în active din regiune. Tabacinic a primit o diplomă de licență în Inginerie Industrială de la Institutul Politehnic din Worcester”.

To Top