Actualitate

Fost colonel SRI, decorat de CIA, decis să vorbească despre „Deep State” și „Black Cube”

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, cercetat în dosarul Black Cube, a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care susține că nu are nicio legătură cu poveștile mediatice și supozițiile din dosarul respectiv. Mai mult, Daniel Dragomir spune că va vorbi despre „lucruri care pot explica Cine şi Ce este Deep-State în Romania!”

„Din ianuarie 2015 până ieri presa, lideri de opinie, oameni de Facebook şi cine a mai apucat, şi-au dat cu părerea despre mine. Despre Daniel Dragomir. Trecând peste susţinerile şi mesajele de sprijin ale unora, peste înjurăturile şi lăturile altora, până acum am evitat să mă exprim public. De ce am evitat? Pentru că prin pregătirea mea profesională ştiu că nu pot spune prea multe. Despre cazul BlackCube pot spune doar atât:

  1. Nu am nicio treabă cu poveştile mediatice şi cu supoziţiile cuprinse în acest dosar;
  2. Dosarul se află în faza de urmărire penală şi din respect pentru ancheta DIICOT nu mă pot exprima public. Pot să vă spun doar că această ancheta este una plină de basme.
  3. Aştept cu nerăbdare rezultatul anchetei BlackCube pentru a termina odată cu această poveste. Insă, despre toate celelalte lucruri… m-am decis să vorbesc. Aşa cum presa vorbeşte despre Daniel Dragomir, a venit timpul să vorbesc şi eu… Si am foarte multe lucruri de spus, cu dovezile aferente. Despre vremurile actuale şi cele trecute. Despre lucruri care pot explica Cine şi Ce este Deep-State în Romania!”, a scris Dragomir pe Facebook.

Daniel Dragomir a fost șef al Sectoarelor Informativ-Operative din Direcția Generală de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI și a fost decorat de CIA pentru merite deosebite în relația între SRI și CIA.

Dragomir este cercetat în dosarul „Black Cube”, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

To Top