Actualitate

Fost șef SPP: Alegerile din 2009 au fost fraudate!

Fostul șef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, a vorbit într-o emisiune televizată despre cum au fost păcăliți românii în 2009.

Invitat de Mihai Gâdea la  ”Sinteza zilei”, Iliescu a spus că serviciul său, dar și SRI, aveau informații clare că algerile prezidențiale din 2009 urmau să fie fraudate. El a dezvăluit că acest plan ar fi fost pus la cale în 2008, iar totul a culminat cu preluarea conducerii Ministerului de Interne de către PDL chiar cu puțin timp înainte de scrutinul prezidențial.

”Eu am spus că nu o să câștige Mircea Geoană. Informațiile pe care le dețineam e că urma să aibă loc o fraudă la alegeri. Informația o aveam cu câteva luni înainte, mai mult de 6 luni. Planul pentru această operațiune s-a făcut din 2008, după alegerile parlamentare. Atunci a fost o mare bătălie între PSD și PDL pentru preluarea Ministerului de Interne. Acesta a fost preluat de PDL înainte de alegeri. Noi am avut informații despre îndepărtarea lui Nica de la minister chiar cu o lună înainte. Florian Coldea avea informații foarte clare în acest sens, dar își lua măsuri în cazul în care planul eșua. Eu așa am considerat atunci. Confirmarea fraudării alegerilor am avut-o în ziua alegerilor, cu câteva ore înainte de încheierea votului. Fraudarea a fost făcută în țară, în favoarea președintelui Băsescu. Au fost mai multe metode prin care s-a fraudat. Prin procesele verbale. Din ce am constatat noi, s-au inversat cifrele. Totul s-a întâmplat pe traseu. În PSD erau și oameni care jucau pe altă zonă.”, a povestit Dumitru Iliescu.

To Top