Actualitate

Fostul deputat PSD Vlad Cosma, audiat la Parchetul General în scandalul DNA Ploieşti

Au început primele audieri în contextul anchetei declanşate la Parchetul General, după dezvăluirile care au zguduit din temelii DNA. Fostul deputat Vlad Cosma a fost citat pentru a da mai multe explicaţii şi a-şi susţine plângerea făcută pe numele fostului procuror Mircea Negulescu şi a procurorului-şef de la DNA Ploieşti, Lucian Onea.

Vlad Cosma ar urma să se prezinte mâine la audieri, la ora 11.

Luni, fostul deputat Vlad Cosma s-a prezentat la sediul ÎCCJ, unde are loc ultimul termen al procesului în care a fost condamnat la cinci ani. Acesta nu a dorit să facă declarații în fața jurnaliștilor, spunând doar că nu îi este teamă și că adevărul va ieși la iveală. Procesul său este judecat de un complet format din cinci judecători.

„Am să răspund tuturor întrebărilor dvs, după această zi. Momentan, astăzi, în această clădire, nu doresc să răspund la nicio întrebare. Nu mi-este teamă de nimic. Din acest considerent mă aflu aici. Adevărul va ieși la iveală. Vă răspund mâine la toate întrebările, astăzi ne judecăm”, a spus Vlad Cosma.

În ultima perioadă, Vlad Cosma a prezentat mai multe înregistrări audio, vrând să demonstreze că procurorii de la DNA Ploieşti, care au instrumentat dosarele în care este cercetat, alături de membri ai familiei sale, ar fi falsificat probe.

Laura Codruţa Kovesi, spunea într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută că atacul la adresa DNA nu este întâmplator şi că „asistăm la un festival disperat al inculpaţilor”, fiind vorba de o încercare a familiei Cosma de a scăpa de închisoare. Ea afirma că fostul deputat Vlad Cosma a fost audiat în 12 dosare, iar de foarte multe ori acesta s-a prezentat la DNA din proprie iniţiativă şi a făcut denunţuri..

În 1 noiembrie 2016, fostul preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma a fost condamnat  la 8 ani de închisoare, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, a primit 5 ani de închisoare, în timp ce omul de afaceri Răzvan Alexe a primit o condamnare de 2 ani şi jumătate de închisoare.

To Top